«Απασφαλίζει» ο Κυριάκος…

Έφτασε η ώρα.
«Απασφαλίζει» ο Κυριάκος...

Η κατάσταση με την έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα μας δεν είναι ακριβώς η καλύτερη δυνατή- ειδικά το τελευταίο διάστημα: η Ελλάδα μπορεί να τα πήγε περίφημα στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος, όμως εδώ και 20 μέρες περίπου φλερτάρει απροκάλυπτα με το δεύτερο.

Ήδη η επαναφορά του κ. Τσιόδρα στην ενημέρωση- ακόμα κι αν ήταν έκτακτη και, για την ώρα, δεν υπάρχει σκέψη για να επανέλθει ο καθηγητής σε συστηματική βάση- κατέδειξε την σοβαρότητα της κατάστασης, ιδίως από την στιγμή που ανέλυσε την κατάσταση για τον δείκτη R0. 

Τα 121 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη έκρουσαν… εκκωφαντικά τον κώδωνα του κινδύνου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ετοιμάζεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα κάνει παρέμβαση στους πολίτες το πρωί της Τετάρτης (5/8), μέσω της τηλεόρασης. Το σχέδιο ήταν αρχικά να βγει το απόγευμα της Τρίτης, όμως η κοινή παρουσία Τσιόδρα-Χαρδαλιά «μετέθεσε» την εμφάνισή του κατά μία ημέρα.

Οι πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα μαγνητοσκοπήσει το μήνυμα αμέσως μετά την αυριανή τηλεδιάσκεψη που θα έχει με τους Κικίλια, Τσιόδρα και Χαρδαλιά κι εν συνεχεία θα προβληθεί στους Έλληνες πολίτες.

Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι το τι θα πει ο Κυριάκος. Παρά το γεγονός πως η παρέμβασή του δε θα έχει τη μορφή διαγγέλματος, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως θα χτυπήσει το τελευταίο καμπανάκι για την συνολική «συμμόρφωση» των Ελλήνων με τους κανόνες υγιεινής μέσα τις επόμενες 10 μέρες (χοντρικά μέχρι των 15αύγουστο).

Σε αντίθετη περίπτωση, μοιάζει πια δεδομένο πως θα προχωρήσει σε αυστηροποίηση των τωρινών μέτρων, ούτως ώστε ν’ αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού στη χώρα μας.

Το SMS θα είναι το μικρότερο «κακό» που θα… μας βρει, αν δεν αλλάξουμε συλλογικά στάση.

Φόβος και πανικός δεν χρειάζονται, όμως όχι κι αυτή η αναίτια χαλαρότητα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ