Το «φάντασμα» του πιο σκληρού μέτρου της καραντίνας επανέρχεται

Μύλος με τις μάσκες: Δε θα είναι παντού υποχρεωτικές

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέφερε τον φόβο του lockdown.

Στην ΕΡΤ και στους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Κώστα Λασκαράτο μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, για τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από την αρχή του Αυγούστου, με την υποχρεωτική χρήση μάσκας αλλά και τις αλλαγές στην πληρότητα των πλοίων.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η  επιτροπή των λοιμωξιολόγων είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση και τους πολίτες για την κρισιμότητα των στιγμών και η αύξηση των κρουσμάτων έφερε υποχρεωτικά νέα μέτρα πρόλυψης.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανησυχία της κυβέρνησης, όχι για τα εισερχόμενα κρούσματα, τα οποία όπως ανέφερε δείχνουν χαμηλές τάσεις σε αεροδρόμια και λιμάνια, αλλά για τα εγχώρια κρούσματα.

Στη συζήτηση στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και σε ένα από πιο αγχωτικά και σκληρά μέτρα από την περίοδο της καραντίνας. Μπορεί όλες οι φωνές από τη Νέα Δημοκρατία, τα σχετικά υπουργεία αλλά και τους λοιμωξιολόγους να αποκλείουν ένα δεύτερο ολκό lockdown όπως συνέβη την Άνοιξη, όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης έριξε τη βόμβα.

Το μέτρο αφορά τα SMS για τη μετακίνηση των πολιτών, μέτρο που ίσχυσε στην περίοδο της καραντίνας και έφερε τις περισσότερες αντιδράσεις καθώς κάθε έξοδος πολίτη από την οικία του έπρεπε να δηλωθεί και αφορούσε συγκεκριμένες μόνο επιτρεπόμενες κινήσεις.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι θα υπάρξει επιστροφή των SMS μετακίνησης αν οι ειδικοί δουν τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάζουν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.