Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που αποφασίζει η κυβέρνηση

Τι έχει πέσει στο τραπέζι.
«Δε θα το δεχτούμε...»: Η φράση Μητσοτάκη που δείχνει τη στρατηγική για τη σύνοδο Κορυφής

Σε αυξημένο συναγερμό είναι οι Αρχές μετά τον αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώνεται τις τελευταίες ημέρες. Είναι διαρκώς πάνω από 70, ενώ καμπανάκι χτύπησε μετά το Σάββατο όπου ανακοινώθηκαν 110 νέα κρούσματα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε διαρκείς συσκέψεις προκειμένου να αποφασίσει ενδεχόμενα νέα μέτρα. Όπως αναφέρει το ethnos.gr ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις πύλες εισόδου της χώρας.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα αναμένεται να επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί στην ελεύθερη έως τώρα διέλευση Ελλήνων, ομογενών ή ατόμων με ελληνικό διαβατήριο από τις πύλες της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα και των Ευζώνων. Όπως σημειώνεται δε θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ενός τοπικού Lockdown σε περιοχές όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό.

Επί τάπητος, βρίσκεται πάντα και το μέτρο της καθιέρωσης ωραρίου κατά τη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, έως τις 12 τα μεσάνυχτα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας ethnos.gr. Πρέπει να πούμε ότι το μέτρο του SMS που έχει καταργηθεί, έχει πέσει στο τραπέζι.

Ακόμη όμως είναι πολύ νωρίς για να επιβληθούν περιορισμοί στις εξόδους των πολιτών. Δεν αποκλείεται πάντως να επανέλθει αν και διαφοροποιημένο. Τη Δευτέρα πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου οριζόντιου lockdown σημειώνοντας ότι δε θα το άντεχε η ελληνική οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ