Κορωνοϊός: Η ημερομηνία – κλειδί για ενδεχόμενο νέο κύμα

Το εγκληματικό λάθος στην κηδεία: Πώς ξαναφούντωσε η πανδημία στη Νέα Σμύρνη

Τι θα καθορίσει τα επόμενα βήματα.

Συναγερμός έχει σημάνει στην υγειονομικές αρχές μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων. Τις τελευταίες ημέρες ανακοινώνονται σταθερά πάνω από 70 με αποκορύφωμα το περασμένο Σάββατο όπου γνωστοποιήθηκαν 110 νέες περιπτώσεις, ο υψηλότερος αριθμός το τελευταίο τρίμηνο.

Αυτό προκάλεσε και την επανεμφάνιση Τσιόδρα. Ο γνωστός λοιμωξιολόγος θα εμφανιστεί και πάλι στις οθόνες μας στις 18:00 το απόγευμα μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά. Οι δυο άνδρες θα ενημερώσουν τους πολίτες για την πορεία του ιού.

Όπως είναι λογικό άπαντες τρέμουν ένα ενδεχόμενο δεύτερου κύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Η χώρα τα κατάφερε πολύ καλά στη διαχείριση του πρώτου και θέλει ασφαλώς να γίνει αντίστοιχο και τώρα μετά το άνοιγμα του τουρισμού.

Καθοριστική σημασία στην εξέλιξη της πορείας του ιού στην Ελλάδα θα παίξουν οι μέρες γύρω από τη 15η Αυγούστου. Είναι οι μέρες που κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων από την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις.

Τότε θα υπάρξει το μεγάλο κύμα τουριστών. Μην ξεχνάμε ότι με υπουργική απόφαση αυξήθηκε η πληρότητα στα πλοία από το 65% στο 80%, απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ανοιχτό είναι ακόμη το ενδεχόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απευθυνθεί και πάλι στους πολίτες μέσω διαγγέλματος.

Μεγάλο στοίχημα αποτελεί και η διαχείριση της κατάστασης στις μεγάλες πόλεις. Τα περισσότερα κρούσματα που ανακοινώνονται βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αποτελούν μεγάλο στοίχημα για τις Αρχές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.