Μεγάλη ανησυχία για την έξαρση κρουσμάτων: «Συνεχίστε και επιστρέφουμε στο SMS στο 13033»

Μεγάλη ανησυχία για την έξαρση κρουσμάτων: «Συνεχίστε και επιστρέφουμε στο SMS στο 13033»

Η ανησυχία είναι τεράστια.

Φανερά προβληματισμένος εμφανίστηκε στο OPEN ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους νέους, τονίζοντας πως αυτή τη φορά, εκείνοι είναι το μεγάλο πρόβλημα.

«Η άγνοια τροφοδοτεί την επιδημία. Η επιδημία είναι σε κατάσταση έξαρσης παγκόσμια. Η φωτιά είναι αναμμένη και καίει γύρω μας, να μην επεκταθεί και σε μας. Η εβδομάδα αυτή είναι πολύ κρίσιμη και δύσκολη. Αυτή η εβδομάδα θα δείξει τα αποτελέσματα των προηγούμενων 10-15 ημερών. Αν τηρηθούν τα μέτρα θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ στο να περιορίσουμε τον ιό», είπε και συνέχισε:

«Ο κόσμος δε νοσεί όπως νοσούσε γιατί οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και προσέχουν περισσότερο. Το πρόβλημα είναι οι νέοι, οι οποίοι δεν προσέχουν κι επίσης δε νοσούν βαριά. Πρόκειται για φωτιά που καίει γύρω μας και μπορεί να πάρει γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ο αριθμός των εισαχθέντων στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. Το ευτύχημα είναι ότι δεν έχουμε διασωληνώσεις, αλλά αυτό δεν θα συνεχιστεί αν πάει έτσι η κατάσταση».

Συνέχισε, μάλιστα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί να επιστρέψουμε στην υποχρεωτική αποστολή μηνυμάτων στο 13033, όπως συνέβαινε την περίοδο της καραντίνας.

«Ίσως χρειαστεί να κλείνουν πιο νωρίς τα μπαρ και οι χώροι εστίασης, σίγουρα πριν τα μεσάνυχτα. Φλεβάρη, Μάρτη, Απρίλη ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας, τώρα δεν μπορούμε να μην χορέψουμε στα μπαρ; Αν συνεχιστεί η διασπορά, θα φτάσουμε σε νοσηλείες, διασωληνώσεις και πιθανώς θανάτους. Θα έρθει το δεύτερο κύμα αν παραμείνουμε θεατές στην αύξηση των κρουσμάτων.

Αν συνεχιστεί η απότομη αύξηση των κρουσμάτων, θα πάρουμε μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων», είπε συμπληρώνοντας πως θα αναγκαστούμε να ενημερώνουμε και πάλι την Πολιτεία για κάθε μας μετακίνηση με γραπτό μήνυμα, με τα πρόστιμα να παραμένουν τσουχτερά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.