40 βαθμοί 78 κρούσματα: Ο λόγος που η ζέστη δεν νίκησε τελικά τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

40 βαθμοί 78 κρούσματα: Ο λόγος που η ζέστη δεν νίκησε τελικά τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό…

Το ακούσαμε από επίσημα χείλη, το διαβάσαμε σε έγκυρα μέσα. Αυτό ήταν άλλωστε και το μεγάλο όπλο της Ελλάδας. Το καλοκαίρι που σύμφωνα με τους ειδικούς θα αναχαίτιζε τον κορωνοϊό και τη διάδοσή του, καθώς δεν θα άντεχε τις υψηλές θερμοκρασίες.

Αν θυμηθούμε όμως τι πραγματικά ακούσαμε από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τους άλλους λοιμωξιολόγους θα δούμε ότι τα πράγματα δεν ήταν τελικά όπως τα φανταζόμασταν.

Ο Τσιόδρας είχε τονίσει ότι όλοι ελπίζουν πως η ζέστη θα αναχαιτίσει τον κορωνοϊό, όμως δεν υπήρχε καμία μελέτη που να αποδεικνύει ότι κάτι τέτοιο ισχύει. Και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε.

Στην πραγματικότητα η μεγάλη ελπίδα των επιστημόνων δεν ήταν τόσο η ζέστη όσο η έλλειψη συνωστισμού σε κλειστούς χώρους.

Το καλοκαίρι ο κόσμος είναι την περισσότερη ώρα έξω, άρα υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να κολλήσει κανείς σε σχέση με το αν έμενε διαρκώς σε κλειστούς χώρους όπως συμβαίνει για παράδειγμα τον χειμώνα.

Εν ολίγοις η ζέστη του καλοκαιριού στην οποία είχαμε ποντάρει τα πάντα, αποδείχτηκε όνειρο θερινής νυκτός.

Ο κορωνοϊός δεν καταλαβαίνει ούτε από υψηλές θερμοκρασίες, παραμένει ανάμεσά μας και θα παραμείνει μέχρι να βρεθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο που θα λυτρώσει τον πλανήτη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.