Χαρδαλιάς και νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Ένα διαφορετικό… lockdown

Χαρδαλιάς και νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Ένα διαφορετικό... lockdown

Όλα τα νέα μέτρα μετά την έξαρση.

Νέα σκληρά μέτρα προανήγγειλε στην απογευματινή έκτακτη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά και την έξαρση των κρουσμάτων του ιού στη χώρα μας. Μόνο σήμερα τα κρούσματα ήταν 78 και οι θάνατοι 3.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν κάνουν ακόμα πιο αυστηρή τη χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους και στοχεύουν στον συνωστισμό και τις επισκέψεις σε ηλικιωμένους.

Τα νέα μέτρα που προανήγγειλε ο υπουργός είναι συνοπτικά τα παρακάτω:

Για έναν τουλάχιστον μήνα, ξεκινώντας από τις 31 Αυγούστου, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Σε αυτούς τους χώρους συμπεριλαμβάνονται και οι χώροι λατρείας.

Από την Δευτέρα 3 Αυγούστου ο υπουργός ανήγγειλε όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, κηδειών και βαφτίσεων ενώ παρέτεινε την απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι και το τέλος του Αυγούστου. Θα υπάρχει επίσης ρητή απαγόρευση σε όρθιους σε μπαρ, κλαμπ και κάθε είδους κλειστό κέντρο.

Από 1η Αυγούστου έως και τις 15 του ίδιου μήνα υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

Όλα τα μέτρα που ίσχυαν πριν από τη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου παραμένουν και παρατείνονται ως τα μέσα ή το τέλος του Αυγούστου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.