Με ποινή ισοβίων απειλούνται οι υπεύθυνοι των θανάτων της κλινικής του κορωνοϊού

Με ποινή ισοβίων απειλούνται οι υπεύθυνοι των θανάτων της κλινικής του κορωνοϊού

Βαρύ το κατηγορητήριο για διοίκηση και ιατρούς.

Πονική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με ποινή που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα ισόβια άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος για παραβίαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, σε στελέχη και ιατρούς της κλινικής «Ταξιάρχαι».

Η ποινική δίωξη αφορά την μη τήρηση μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών που οδήγησαν σε πολλαπλούς θανάτους. Στην ιδιωτική κλινική στην οποία μεταφέρονταν ασθενείς για αιμοκάθαρση υπήρξαν 35 κρούσματα κορωνοϊού τον Απρίλιο, 13 εκ των οποίων κατέληξαν.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τη διοίκηση αλλά και το προσωπικό, ήρθαν μετά από προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα, εξέταση 25 μαρτύρων και συγκέντρωση υλικού και όλων των υπομνημάτων των κατηγορουμένων, στα οποία φαίνεται οι υπεύθυνοι να μεταφέρουν την ευθύνη σε εξωτερικό ασθενή που πήγε μολυσμένος με κορωνοϊό για αιμοκάθαρση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κλινικής το νοσοκομείο τήρησε όλα τα μέτρα προστασίας με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα όμως οι κατηγορίες που βαραίνουν είναι πολύ αυστηρές.

Σύμφωνα με το άρθρο 285 προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 10 ετών  αν αποδειχτεί η ευθύνη για μετάδοση ασθένειας σε άνθρωπο, τουλάχιστον 10 ετών αν προκλήθηκε θάνατος, με την ποινή να φτάνει ακόμα και την ισόβια κάθειρξη αν οι πράξεις των υπεύθυνων οδήγησαν σε πολλαπλούς θανάτους.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.