Κορωνοϊός στα ΜΜΜ: Τρέχουν να σώσουν την κατάσταση αλλά ίσως είναι αργά

Κορωνοϊός στα ΜΜΜ: Τρέχουν να σώσουν την κατάσταση αλλά ίσως είναι αργά

Ποιες κινήσεις κάνει το υπουργείο Μεταφορών.

Μπορεί τα μέτρα προστασίας που ζήτησαν οι λοιμωξιολόγοι μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων να ήρθαν με την επιβολή της μάσκας σε όλους τους χώρους, φαίνεται όμως ότι ένας πολύ βασικός παράγοντας, αυτός της μαζικής μετακίνησης των πολιτών είχε αφεθεί στο έλεος του καλοκαιριού.

Ο καύσωνας των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με την τεράστια αναμονή σε στάσεις και αποβάθρες των ΜΜΜ, λόγω των λιγότερων δρομολογίων, ανάγκασε πολύ κόσμο να στοιβάζεται καθημερινά σε βαγόνια, των οποίων η πληρότητα είναι σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από την επιτρεπτή.

Οι αποστάσεις δεν μπορούν να τηρηθούν, η διάδοση του ιού σε τόσο συνωστισμένους χώρους ευνοείται και τα νέα μέτρα σε μετρό, ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και λεωφορεία είναι παραπάνω από αναγκαία.

Στόχος των μέτρων είναι στις ώρες αιχμής οι χρονοαποστάσεις στις γραμμές 2 και 3 του μετρό θα διαμορφωθούν στα 6 λεπτά και στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) να διαμορφωθεί στα 7 λεπτά.

Για να επιτευχθεί αυτό ξεκίνησε από την Πέμπτη η ανάκληση των αδειών του Αυγούστου στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ, άδειες που όπως ενημέρωσε το υπουργείο ήταν έτσι και αλλιώς στο 50% των περυσινών αριθμών.

Το μεγάλο πρόβλημα των τρόλεϊ και των λεωφορείων θα αντιμετωπιστεί ανά περίπτωση, η βασική αρχή όμως θα είναι η αύξηση των οχημάτων στο νέο προγραμματισμό, με τους εργαζόμενους σε αυτά να μπορούν μόνο κατά 20% να πάρουν τη θερινή τους άδεια μέσα στον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.