Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που έρχονται

Κορωνοϊός: Αυτές τις ηλικιακές ομάδες «χτυπά» ο ιός στην Ελλάδα

Οι αριθμοί ανησυχούν την κυβέρνηση και τις υγειονομικές Αρχές.

Καμπανάκι έχει χτυπήσει στις υγειονομικές αρχές η διαρκής αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ. Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν ακόμη 65, με τον αριθμό να είναι ο υψηλότερος το τελευταίο τρίμηνο.

Στις Αρχές αλλά και το κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει έκδηλη η ανησυχία. Η Ελλάδα τα κατάφερε πολύ καλά στη διαχείριση του πρώτου κύματος του ιού και ουδείς ασφαλώς θα θέλει πισωγύρισμα. Όπως έχουν τονίσει βέβαια πολλάκις οι επιτελείς της κυβέρνησης δε θα υπάρξει οριζόντιο lockdown αυτή τη φορά.

Από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν εντατικοί έλεγχοι στα ταξί και ΜΜΜ για την χρήση μάσκας. Οι εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν θορυβήσει τις Αρχές αφού τα λεωφορεία μπορούν να γίνουν εστίες μετάδοσης.

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό έχουν σταματήσει τα πανηγύρια μέχρι τέλους Ιουλίου. Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που προτείνουν να σταματήσουν μέχρι και το τέλος Αυγούστου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε ότι πρέπει να παρθούν κι άλλα μέτρα. Όπως σημείωσε ο καθηγητής ένα από αυτά είναι ο περιορισμός των ανθρώπων που εισέρχονται σε σούπερ μάρκετ, μπαρ και κέντρα διασκέδασης.

Θα πρέπει δηλαδή να υπάρχει έλεγχος και να μπαίνει συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων κάθε φορά. Όπως επεσήμανε μάλιστα το γεγονός ότι φοράνε μάσκα πλέον δεν αλλάζει κάτι αφού η μάσκα είναι μέτρο πρόληψης και δε σταματά τη μετάδοση του ιού.

Μην ξεχνάμε ότι υπήρξε πρόταση των λοιμοξιολόγων για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα γραφεία και τους χώρους εργασίας. Ήδη πάντως από αυτή την εβδομάδα επέστρεψαν οι υποχρεωτικές μάσκες στα σούπερ μάρκετ και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.