Κορωνοϊός: Οι 3 περιοχές της Αττικής που είναι στο «κόκκινο»

Κορωνοϊός: Οι περιοχές που προκαλούν «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση

Εντοπίζονται μεμονομένα κρούσματα.

Ακόμη 65 νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης. Οι αριθμοί παρουσιάζουν αυξητική τάση κάθε μέρα, γεγονός που έχει προβληματίσει την κυβέρνηση αλλά και τις υγειονομικές Αρχές.

Μόνο τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται ότι ο Πρωθυπουργός σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους επιστήμονες, να μην διστάσουν να προτείνουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα. Η Ελλάδα τα κατάφερε πολύ καλά στη διαχείριση του πρώτου κύματος του κορωνοϊού και φυσικά ουδείς θέλει να πάρει τρομακτικές διαστάσεις ένα ενδεχόμενο νέο κύμα.

Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα που ανακοινώνονται βρίσκονται στην Αττική αλλά και τη Θεσσαλονίκη. Τα μεγάλα αστικά κέντρα άλλωστε είναι αυτά που βρίσκονται στο επίκεντρο και λόγω μεγάλου πληθυσμού.

Στην Αττική όπως αναφέρει το ethnos.gr τρεις περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» και οι Αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους. Πρόκειται για το κέντρο της Αθήνας όπου εντοπίζονται σε τυχαίους ελέγχους παντού πλέον κρούσματα, καθώς και δύο περιοχές στα δυτικά προάστια, το Ζεφύρι και τα Άνω Λιόσια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο κέντρο της Αθήνας έχουν εντοπισθεί κρούσματα σχεδόν σε κάθε ενότητα. Από την άλλη φαίνεται ότι στα δυτικά προάστια το ιικό φορτίο είναι επιβαρυμένο.

Πλέον ξεκινούν επιπλέον έλεγχοι στα ΜΜΜ αλλά και τα ταξί για την χρήση μάσκας. Η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο των ελέγχων με τους επιστήμονες να μελετούν τους αριθμούς διεξοδικά. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε και μέτρα τοπικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.