Δεν κάνουν πίσω οι λοιμωξιολόγοι: Ζητούν απαγορεύσεις και μάσκα παντού

Ζητούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, εκκλησίες και απαγόρευση συγκεντρώσεων.
Συμπτώσεις ή έγκλημα: Γιατροί πηδούν από τα παράθυρα μετά τις καταγγελίες τους για τον κορωνοϊό

Τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά, με τη σημερινή ημέρα να ξεπερνούν τα 60 μετά από καιρό, με τους ειδικούς επιστήμονες να ομολογούν ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί, ακόμα και αν εφαρμοστούν κατά γράμμα δεν επαρκούν για να προστατέψουν από τη διάδοση του ιού.

Οι λοιμωξιολόγοι μέσα από την παρουσία τους καθημερινά στα μέσα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για να μπορέσει να ελεγθεί ο covid-19 ειδικά στα αστικά κέντρα, που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες η ραγδαία αύξηση.

Ο καθηγητής Υγεινής και Επιδημιολογίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open εξέφρασε την ανησυχία του και τον φόβο του για τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων που μας φέρνουν πολλούς μήνες πίσω.

Οι λοιμωξιολόγοι δεν κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στην αυστηρότητα των νέων μέτρων που πρέπει να παρθούν και ζητούν μεταξύ άλλων να καταργηθούν οι συναυλίες, να κλείσουν beach bar και να σταματήσουν τα πάρτι. Με τα πρωτόκολλα να μην εφαρμόζονται όλες οι παραπάνω κατηγορίες περιλαμβάνουν κόσμο που χορεύει και τραγουδάει από πολύ κοντινές αποστάσεις.

Οι λοιμωξιολογοι κάνουν λόγο ακόμα και για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα καταστήματα, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους. Το ίδιο συμπληρώνουν ότι πρέπει να γίνει στις εκκλησίες αλλά και σε κάθε εκδήλωση που μπορεί να προκαλέσει συνωστιμό.

Τέλος ζητούν να υπάρχει υποχρεωτική καραντίνα μίας εβδομάδας σε Έλληνες που επιστρέφουν από το εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ