Αλήθεια, πιστεύετε ότι θα εφαρμοστεί; Το ουτοπικό μέτρο που σκέφτεται η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό

«Καυτά» ερωτήματα με απαντήσεις των ειδικών: Κολλάει ο κορωνοϊός στην παραλία;

Ποτέ των ποτών...

Είναι πέρα για πέρα λογικό- και η κατάσταση με τα ολοένα και περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, αναγκάζει τους ειδήμονες σε ακόμα πιο δύσκολες αποφάσεις: ο Covid-19 παρά το γεγονός πως η Ελλάδα αντιμετώπισε κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά το πρώτο κύμα, συνεχίζει να είναι εδώ και να κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα έχουν πάρει την ανιούσα και άπαντες φοβούνται ακόμα και χίλια νέα την ημέρα, με το ακόμα πιο «περίεργο» να είναι πως τα εισαγόμενα ολοένα και περισσότερο μειώνονται, την στιγμή που τα… εντός έδρας αυξάνονται.

Τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, βρίσκονται αυτή την στιγμή στο επίκεντρο της πανδημίας, με τα «ορφανά» κρούσματα να είναι αυτά που προκαλούν το μεγαλύτερο προβληματισμό.

Γι’ αυτό, με εγκύκλιο μάλιστα, η κυβέρνηση κατέστησε υποχρεωτική την μάσκα στο Δημόσιο, καθώς επίσης και στα καταστήματα, προκειμένου ν’ αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού.

Ωστόσο, οι λοιμωξιολόγοι επιμένουν πως αυτά τα μέτρα δεν είναι αρκετά και προκειμένου να γλυτώσουμε ένα δεύτερο lockdown που θα γονατίσει οριστικά και αμετάκλητα τη χώρα, πρέπει να ληφθούν κι άλλα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν εισηγηθεί το να είναι υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους κλειστούς εργασιακούς χώρους, μιας και σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρείται συνωστισμός, άρα ως εκ τούτου οι πολίτες οφείλουν να προστατευτούν.

Το μέτρο φαντάζει- και είναι- σωστό, όμως το να φοράνε όλοι οι εργαζόμενοι στα γραφεία τους μάσκες είναι ουτοπικό. Η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων πηγαίνει στη δουλειά χωρίς να φοράει πουθενά μάσκα (ούτε στους κοινόχρηστους χώρους ή στο ασανσέρ, για παράδειγμα) και όταν βρεθεί ο ένας που θα τους κάνει «παρατήρηση» πολλοί αντιδρούν σα να τους μιλάει… εξωγήινος.

Δυστυχώς, οι θιασώτες του… κοροϊδοϊού που πιστεύουν ότι τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια, είναι περισσότεροι απ’ όσους φαντάζεται η κυβέρνηση- και η καραντίνα «επέτεινε» αυτήν τους την πεποίθηση.

Μακάρι μ’ έναν μαγικό τρόπο ν’ αλλάξουν συμπεριφορά, αλλά δεν το βλέπουμε στο εγγύς μέλλον…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.