«Δεν καταλαβαίνουν αλλιώς οι νέοι»: Δηλαδή θέλετε να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο για τον Covid;

Η επιτυχημένη επέμβαση που έδωσε νέες ελπίδες για τον κορωνοϊό

Η ανησυχία είναι ολοένα και μεγαλύτερη...

Δυστυχώς, τα νέα δεν είναι διόλου ευχάριστα. Παρά το γεγονός πως λόγω καλοκαιριού υπάρχει ένας γενικότερος (αν και αναίτιος) εφησυχασμός, τα νούμερα δεν ψεύδονται ποτέ- και το στενόχωρο είναι πως τις τελευταίες μέρες έχουν πάρει την ανιούσα.

Μετά τα 52 κρούσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη (28/7) ο ΕΟΔΥ, ήρθε η Τετάρτη των 57, με τον «κόκκινο» συναγερμό να χτυπάει και τους υπεύθυνους να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους. Μάλιστα, εδώ και 10 περίπου μέρες παρατηρείται μια σημαντική πτώση των εισαγόμενων κρουσμάτων, ενώ αυξάνονται ολοένα και περισσότερο τα «εντός των τειχών», όσο και τα αποκαλούμενα «ορφανά».

Επιπρόσθετα, όλ’ αυτά έρχονται την ημέρα που η χρήση της μάσκας έγινε υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους, με τους λοιμωξιολόγους να πιέζουν να γίνει υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους, ιδίως σε μέρη που είναι αδύνατο ν’ αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Κάπως έτσι, και με τον κίνδυνο της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού να είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός, η  αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, τόνισε πως δεν έχει κανένα νόημα να είναι ανοιχτά τα καταστήματα όταν ο κορωνοϊός συνεχίζει να μεταδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Συμπλήρωσε, δε, πως «το καλοκαίρι περιμέναμε ότι θα έχουμε λίγο αυξημένα κρούσματα λόγω της αύξησης του τουρισμού και το καλοκαίρι οι νέοι ξεχνάμε την ύπαρξη του COVID-19 και είναι λίγο πιο χαλαροί», ενώ επανέλαβε πως κανείς δεν είναι άτρωτος από τον ιό, ανεξάρτητα από την ηλικία του.

Τι σημαίνουν σε πρακτικό επίπεδο τα λεγόμενα της κ. Κοτανίδου; Πως αν συνεχιστεί αυτή η χαλαρή αντιμετώπιση απ’ όλους, αλλά ιδίως τους νέους που οι περισσότεροι κάνουν λόγο για… κοροϊδοϊό, τότε η εισήγηση των ειδικών θα είναι να κλείσουν τα beach bars με τα δεκάδες πάρτι τους, εκεί που όχι απλά δεν τηρείται κανένα μέτρο, αλλά γίνεται το ακριβώς αντίθετο.

Και τα beach bars θα είναι μόνο η αρχή…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.