«Συναγερμός» από την αύξηση κρουσμάτων – Τι προβληματίζει τους επιστήμονες

Κορωνοϊός: Το πολύ κακό σενάριο για την Ελλάδα που τρομάζει

Οι αριθμοί αποτυπώνουν την σκληρή αλήθεια.

Ακόμη 52 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης το υπουργείο Υγείας. Νωρίτερα την ίδια μέρα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικής μάσκας.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει προβληματιστεί από τους αριθμούς που έχουν πάρει την ανιούσα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ήδη οι αριθμοί για τον μήνα Ιούλιο είναι πολλαπλάσιοι από τον προηγούμενο και έπεται φυσικά αφού είμαστε στη μέση του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τις υγειονομικές Αρχές είναι ο αριθμός των εγχώριων κρουσμάτων. Ήδη αυτά που ανακοινώθηκαν από την πρώτη του μήνα, οπότε και ξεκίνησε η τουριστική περίοδος για την χώρας μας είναι μεγαλύτερος από τα εισαγόμενα που παραμένουν σε σταθερό επίπεδο όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα κρούσματα αυτά είναι πάνω από 500, ξεπερνώντας τα εισαγόμενα.

Το γεγονός ότι τα κρούσματα που ανακοινώνονται βρίσκονται σε διάφορες περιφερειακές ενότητες της χώρας δείχνει ότι υπάρχει σημαντική διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια.

Ένα ακόμη ιδιαίτερο στοιχείο που δείχνει ότι οι αριθμοί αποτυπώνουν την αμείλικτη αλήθεια είναι το πόσοι ανήλικοι νόσησαν από τον ιό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι σήμερα 265 παιδιά έχουν νοσήσει από την ξεκίνημα της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Μέχρι τις 4 Μαΐου είχαν καταγραφεί 103 περιπτώσεις.

Από τα μέσα του ίδιου μήνα οπότε και άνοιξαν τα σχολεία οι περιπτώσεις έχουν διπλασιαστεί χωρίς αυτό να συνδέεται με την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Από την αρχή του Ιουλίου μέχρι και σήμερα έχουν εντοπισθεί 64 ανήλικοι ασθενείς σε όλη τη χώρα. Μάλιστα έχουν καταγραφεί δύο ανήλικοι ασθενείς που νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.