Πυροβόλησαν τον Στέφανο Χίο έξω από το σπίτι του

Πυροβόλησαν τον Στέφανο Χίο έξω από το σπίτι του

Ο δημοσιογράφος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

Δολοφονική ενέδρα έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια είχαν στήσει στον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο. Λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα, την ώρα που επέστρεφε δέχτηκε από άγνωστο δύο σφαίρες στον λαιμό και τα πλευρά.

Δύο ακόμη βολίδες καρφώθηκαν στο αυτοκίνητο του δημοσιογράφου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άνδρες με κουκούλες τον περίμεναν έξω από την κατοικία του.

Μόλις εκείνος εμφανίστηκε ένας από τους δύο τον πλησίασε και τον πυροβόλησε δύο φορές σχεδόν εξ’ επαφής ενώ ήταν ακόμη μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο δημοσιογράφος έφτασε οδηγώντας για δυο-τρία λεπτά αιμόφυρτος στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. Στη συνέχεια διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ όπου και παραμένει για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μία σφαίρα τον βρήκε στον λαιμό περνώντας μάλιστα ξυστά από την καρωτίδα. Η δεύτερη πέρασε από το αριστερό του στήθος λίγα εκατοστά μακριά από την καρδιά. Το όπλο του δράστη μπλόκαρε πριν αδειάσει τις υπόλοιπες σφαίρες πάνω του. Αυτό έσωσε τον γνωστό δημοσιογράφο. Οι δύο άνδρες μετά την επίθεση κατάφεραν να διαφύγουν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται ως ελεγχόμενη. Τη διερεύνηση της υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Ήδη ελέγχεται το υλικό από τις κάμερες στην περιοχή και το σπίτι του δημοσιογράφου. Τις επόμενες μέρες θα ζητηθεί και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστωθεί αν ο Στέφανος Χίος δεχόταν απειλές.

Ακόμη παραμένει άγνωστο πότε ο ίδιος θα είναι σε θέση να καταθέσει.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.