Θερμό επεισόδιο: Η μυστική εντολή των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού

Παιχνίδια πολέμου απ’ τους Τούρκους: «Ήρθε η ώρα»

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για τους Έλληνες Αξιωματικούς.

Μετά την τρίτη ημέρα από την την έκδοση της παράνομης τουρκικής NAVTEX για σεισμική έρευνα νότια του Καστελόριζου οι ένοπλες ελληνικές δυνάμεις παραμένουν παραπεταγμένες από τη Ρόδο ως την Αττάλεια και παρακολουθούν διακριτικά τον τουρκικό στόλο.

Περίπου 25 πλοία συνοδεύουν το Ορούτς Ρέις και ο τουρκικός τύπος σήμερα κυκλοφόρησε με προκλητικούς τίτλους για φόβο της Αθήνας αλλά και την ετοιμότητα του τουρκικού στρατού που δε θα δεχτεί εντολές και υποδείξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newsbomb.gr οι Έλληνες αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού έχουν πάρει δύο εντολές τις τελευταίες ημέρες, υπό τον φόβο του θερμού επεισοδίου.

Η πρώτη αυστηρή εντολή αφορά την απόσταση που πρέπει να βρίσκονται όλοι οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού. Η εντολή λέει ότι δεν μπορούν να βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 λεπτών από την υπηρεσία τους καθώς μπορεί ανά πάσα στιγμή να κληθούν να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Η δεύτερη εντολή αφορά τη χρήση των κοινωνικών δικτύων από τους αξιωματικούς. Η αυστηρή εντολή ζητάει να μην γίνονται αναρτήσεις που να καταμαρτυρούν τις θέσεις που βρίσκονται οι αξιωματικοί. Και οι δύο εντολές δείχνουν την ετοιμότητα του ελληνικού στόλου μετά από τρεις ημέρες σταθερής της κατάστασης στο ανατολικό Αιγαίο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.