Ο μεγάλος φόβος επιβεβαιώθηκε: Τι γίνεται τώρα με τον Covid στο πιο τουριστικό νησί της χώρας;

«Καυτά» ερωτήματα με απαντήσεις των ειδικών: Κολλάει ο κορωνοϊός στην παραλία;

Δυστυχώς και το πιο δημοφιλές νησί δεν μπόρεσε να αποφύγει τα κρούσματα από το εξωτερικό.

Το κρούσμα κορωνοϊού από τουρίστρια που έφτασε στο νησί της Σαντορίνης από τη Ρουμανία έχει αναστατώσει εδώ και μερικές ώρες τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια.

Δυστυχώς οι φόβοι των κατοίκων και των αρχών του νησιού, μετά το άνοιγμα των συνόρων και το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου επιβεβαιώθηκαν.  Το ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στο νησί εξέτασε την τουρίστρια που είχε φτάσει στη Σαντορίνη με ειδική πτήση τσάρτερ και το τεστ βγήκε θετικό.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και εξετάστηκαν τα μέλη της οικογένειάς της τα οποία βρέθηκαν αρνητικά αλλά θα παραμείνουν σε καραντίνα με την ίδια για 14 ημέρες σε ειδικό χώρο στο νησί.

Η Ρουμάνα τουρίστρια ήταν ασυμπτωματική, όπως οι περισσότεροι από τους τουρίστες που βρέθηκαν θετικοί στον covid 19 στα τεστ που τους έγιναν σε συνοριακές περιοχές ή σε αεροδρόμια.

Παρότι ο δείκτης RT παραμένει χαμηλός τα κρούσματα συνεχίζονται να αυξάνονται και είναι πλέον γεγονός ότι η πλειοψηφία τους είναι εισερχόμενα από τουρίστες, με τους ημεδαπούς να παρουσιάζουν ύφεση στον αριθμό κρουσμάτων.

Μετά τα 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κέρκυρα ήταν η σειρά της Σαντορίνης, σε ένα καλοκαίρι με πάρα πολύ μειωμένη την εισροή τουριστών.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.