Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Οι αριθμοί που δείχνουν την σκληρή αλήθεια

Το εγκληματικό λάθος στην κηδεία: Πώς ξαναφούντωσε η πανδημία στη Νέα Σμύρνη

Ο ιός είναι ακόμη εδώ.

Καμπανάκι έχει χτυπήσει στην κυβέρνηση και τις υγειονομικές Αρχές για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Η χώρα μας τα κατάφερε πολύ καλά στο πρώτο κύμα του ιού ωστόσο οι αριθμοί διαρκώς αυξάνονται, γεγονός που δείχνει ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι σε έξαρση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από το άνοιγμα του τουρισμού και μετά τα κρούσματα σχεδόν διπλασιάστηκαν. Είναι ενδεικτικό ότι στις πύλες εισόδου της χώρας εντοπίστηκαν από την 1η Ιουλίου και μετά 277 τουρίστες.

Το ίδιο χρονικό διάστημα έχουν ανακοινωθεί σχεδόν 500 νέα κρούσματα. Την ίδια στιγμή τον Ιούνιο τα κρούσματα ήταν σχεδόν υποδιπλάσια. Αυτό που έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τις Αρχές αλλά και την κυβέρνηση είναι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται.

Μέσα στον Ιούλιο οι νοσηλευόμενοι έχουν φτάσει τους 91. Τον Ιούνιο είχαν φτάσει τους 41, αριθμός που δείχνει ότι ο ιός δεν έχει φύγει οριστικά από την χώρα, παρά την πολύ καλή προσπάθεια που έγινε μέσα στην άνοιξη.

Αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών. Τον Ιούνιο 9 φορείς του ιού νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης 13 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο αριθμός των θανάτων από τον ιό στη χώρα παραμένει στους 193. Τις τελευταίες 9 ημέρες δεν έχει σημειωθεί κάποιος νέος θάνατος στην Ελλάδα από κορωνοϊό και αποτελεί μία χαραμάδα αισιοδοξίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.