Ανέκρουσε πρύμναν για τον μεγάλο περίπατο ο Μπακογιάννης

Ανέκρουσε πρύμναν για τον μεγάλο περίπατο ο Μπακογιάννης

Βάζει… όπισθεν ο δήμος, τι αλλαγές θα γίνουν

Αλλαγές και τροποποιήσεις αναφορικά με τα μέτρα που ισχύουν στο κέντρο της Αθήνας μετά τον μεγάλο περίπατο κατέθεσε ο Κώστας Μπακογιάννης, ύστερα από επικριτικά σχόλια και… κράξιμο πολλών ημερών. Το κυριότερο εξ αυτών είναι η διατήρηση της ελεύθερης κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, σε μια σειρά δρόμους με βασικότερες τις οδούς Ερμού και Αθηνάς.

Η ψηφοφορία πάντως στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων αναβλήθηκε για τις 27 Ιουλίου, καθώς ο δήμαρχος διαπίστωσε ότι δεν συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία!

Οι αλλαγές που εισηγείται η παράταξη Μπακογιάννη έχουν αρκετές… εκπτώσεις από το αρχικό σχέδιο του μεγάλου περιπάτου, άρα προφανώς κάτι δεν ήταν σωστό εξ αρχής. Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων δέχθηκε, από άλλα μέλη του συμβουλίου, δριμεία κριτική πάνω σε σειρά ζητημάτων: από τα παγκάκια που… ξηλώθηκαν από την πλατεία Βικτωρίας (για να αποθαρρυνθούν πρόσφυγες να συγκεντρώνονται στο σημείο!) ως την αποτυχία του δήμου Αθηναίων να εφαρμόσει από την ερχόμενη σχολική χρονιά τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση και άλλα πολλά.

Ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γιώργος Γιαννής, εισηγήθηκε πάντως τη… συρρίκνωση του μεγάλου περιπάτου και να θα περιοριστεί στους δρόμους όπου έχει ήδη εφαρμοστεί πιλοτικά (π.χ. Πανεπιστημίου) ενώ θα αναιρεθεί εκεί όπου δεν εφαρμόστηκε ούτε δοκιμαστικά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.