Εκτός απ’ τα πανηγύρια: Τα νέα μέτρα που έρχονται μετά την αναζωπύρωση των κρουσμάτων

Εκτός απ’ τα πανηγύρια: Τα νέα μέτρα που έρχονται μετά την αναζωπύρωση των κρουσμάτων

Οι επιστήμονες βλέπουν δεύτερο κύμα στην Ελλάδα.

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι αριθμοί των κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά από το υπουργείο Υγείας. Το κυβερνητικό επιτελείο έχει θορυβηθεί και από τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε διάφορα σημεία της χώρας.

Οι Αρχές εκφράζουν τις φοβίες τους και για τον αριθμό των «ορφανών» κρουσμάτων. Εκείνων δηλαδή που δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί από πού κόλλησαν τον ιό. Η ιχνηλάτηση αυτών περιπτώσεων είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι το τέλος Ιουλίου. Είναι το πρώτο μέτρο που λαμβάνει προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στην χθεσινή σύσκεψη θα ενταθούν οι στοχευμένοι έλεγχοι με έμφαση στα σύνορα του Προμαχώνα. Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα τα θετικά τεστ εκεί είναι τετραπλάσια απ’ ότι στο «Ελ. Βενιζέλος».

Ακόμη θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα έγγραφα όσων μπαίνουν από τον Προμαχώνα. Σε περίπτωση πλαστού εγγράφου θα επιβάλλονται κυρώσεις. Επιπλέον θα ενισχυθούν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία.

Οι επιστήμονες φοβούνται την εμφάνιση ενός δεύτερου κύματος του ιού στην Ελλάδα. Όπως τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος στον ΑΝΤ1 ήδη εμφανίζεται σε άλλες χώρες όπως το Ισραήλ όπου ανακοινώνονται καθημερινά σχεδόν 1000 νέα κρούσματα.

Όπως σχολίασε ο καθηγητής ακόμη στην Ελλάδα υπάρχει περιθώριο να αποφευχθεί αυτό αναφέροντας ότι πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα. Τόνισε ακόμη ότι ένα δεύτερο lockdown θα ήταν καταστροφικό για την χώρα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.