Κλείδωσε: Το πρώτο μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση μετά την αναζωπύρωση του κορωνοϊού

Η απόφαση- έκπληξη των λοιμωξιολόγων για τις ρακέτες στην παραλία

Η κόκκινη γραμμή ξεπεράστηκε…

Τα νέα δυστυχώς δεν είναι ενθαρρυντικά. Παρά τους ελέγχους και τα μέτρα της κυβέρνησης τα εισαγόμενα κρούσματα ρίχνουν λάδι στη φωτιά του κορωνοϊού και οδηγούν σε νέα έξαρση της νόσου στη χώρα μας.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι περίπου 55 ασυμπτωματικά άτομα μπαίνουν στη χώρα καθημερινά γεγονός που οδηγεί στη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Η ανησυχία των ειδικών φάνηκε και απ’ τις σημερινές δηλώσεις του Νίκου Σύψα:

«Είναι αλήθεια ότι πλέον αρχίζουμε να πιεζόμαστε επιδημιολογικά, έχουμε μία μεγάλη εισροή εισαγόμενων κρουσμάτων παρά τα μέτρα τα οποία έχουμε λάβει και βεβαίως έχουμε και τα κρούσματα τα σποραδικά τα οποία οφείλονται στη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Τα πράγματα είναι ανησυχητικά. Είναι η ώρα αυτή τη στιγμή για πολύ μεγάλη πειθαρχία κυρίως από πλευράς πολιτών. Κρατάτε τις αποστάσεις από τους γύρω σας. Εάν έχουμε συγκεντρώσεις και συνωστισμούς, εάν έχουμε φαινόμενα υπερμετάδοσης τότε παίζουμε με τη φωτιά».

Ο μεγάλος φόβος της κυβέρνησης εκτός από τα εισαγόμενα κρούσματα έχει να κάνει με τα πανηγύρια. Η συγκέντρωση χιλιάδων ατόμων στον ίδιο χώρο και τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και προστασίας τα καθιστούν τον νο1 αυτή τη στιγμή κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Αν ένας ασυμπτωματικός βρεθεί στο χώρο, μπορεί να κολλήσει εκατοντάδες άτομα και να ανάψει μια φωτιά που δύσκολα θα σβήσει μετά.

Γι’ αυτό είναι σχεδόν ειλημμένη η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τα πανηγύρια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς τα συμβατικά μέτρα δεν δείχνουν να αποδίδουν. Αυτό θα είναι το πρώτο νέο μέτρο και όλοι ελπίζουν και το τελευταίο. Εκτός αν ο αριθμός των κρουσμάτων παραμείνει υψηλός, οπότε όλα τα σενάρια για τη λήψη και νέων μέτρων θα είναι ανοιχτά…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.