Απέτυχε και κλείνει άρον άρον: Νέα μέτρα και κλείσιμο του Προμαχώνα

Απέτυχε και κλείνει άρον άρον: Νέα μέτρα και κλείσιμο του Προμαχώνα

Η δραματική αύξηση κρουσμάτων τα αλλάζει όλα.

Η απόφαση πάρθηκε μετά και την τελευταία εισέλευση 29 κρουσμάτων από τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Τα κρούσματα προέρχονταν από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία σημαίνοντας συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Open τα κρούσματα αυτά θα αυξηθούν όσο έρχονται τα νέα αποτελέσματα των τεστ που γίνονται καθημερινά.

Με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για νέο κύμα του ιού στη χώρα αν συνεχιστεί η χαλάρωση και η αύξηση των κρουσμάτων δεν υπήρχε άλλος τρόπος από το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων.

Συγκεκριμένα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετά την τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου συνοψίζονται στα εξής:

  • Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου στον Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν.
  • Η υποχρέωση του Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
  • Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.