Σήμα συναγερμού: Με αυτόν τον ρυθμό θα έχουμε δεύτερο κύμα τον Αύγουστο

Και όμως θα υπάρχουν ελληνικά νησιά που θα κάνουν ελέγχους για κορωνοϊό

Oι επιστήμονες προειδοποιούν.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν ο ένας επιστήμονας μετά τον άλλον βλέποντας την αλλαγή στην επιδημιολογική καμπύλη της Ελλάδας μετά την πρώτη Ιουλίου οπότε και άνοιξαν τα σύνορα σε διεθνείς πτήσεις παράλληλα με το επίσημο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν.

Τα 50 χτεσινά κρούσματα έρχονται να προστεθούν σε άλλα των προηγούμενων ημερών χωρίς ακόμα να έχουν προστεθεί οι τουρίστες από χώρες που ήταν αρχικά στη μαύρη λίστα της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ έκανε την πιο δυσοίωνη πρόβλεψη με βάση τα τελευταία δεδομένα, «αν συνεχίσουμε έτσι, τον Αύγουστο θα έχουμε δεύτερο κύμα»

Ο καθηγητής μάλιστα πρόσθεσε ότι διαφωνεί με τη χαλάρωση κάποιων μέτρων και την απελευθέρωση των πανηγυριών: «θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ούτως ή άλλως. Το έχω από την αρχή ότι θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας. Διαφωνώ που την έβγαλαν σε κάποια σημεία. Δεν μπορείς να πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ ή στον φούρνο και να μη φοράς μάσκα, ή ο υπάλληλος να μη φοράει μάσκα.

Επίσης διαφωνώ με την απελευθέρωση των τραπεζιών στα εστιατόρια. Απλά έπρεπε να αυξηθεί λίγο το όριο. Τώρα μαθαίνω υπάρχουν μαγαζιά που βάζουν 30-40 τραπέζια μαζί. Επίσης, δεν θα έπρεπε να γίνονται πανηγύρια. Και μην ξεχνάμε πως στα πανηγύρια προσέρχονται και τουρίστες.

Θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος έλεγχος στις πύλες εισόδου. Πρέπει να επεκταθεί ο έλεγχος και στον γενικό πληθυσμό

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.