Τα 50 κρούσματα, φέρνουν αποφάσεις: Τα 3 νέα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση

«Δε θα το δεχτούμε...»: Η φράση Μητσοτάκη που δείχνει τη στρατηγική για τη σύνοδο Κορυφής

Το καμπανάκι χτύπησε για τα καλά.

Ακόμη 50 νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Πέμπτης. Μπορεί τα 27 από αυτά να είναι εισαγόμενα ωστόσο στην κυβέρνηση έχει χτυπήσει καμπανάκι. Όπως έχει γίνει μάλιστα γνωστό το μεσημέρι της Παρασκευής θα γίνει τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου.

Το κυβερνητικό επιτελείο θα αναλύσει στον Πρωθυπουργό το σχέδιο υλοποίηση του επιχειρησιακού ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας. Ανάλογα με την εισροή κρουσμάτων στην χώρα θα παρθούν και οι κατάλληλες αποφάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε νέο κύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ήδη έτοιμο «plan B» που πατάει σε τρεις πυλώνες.

Ο πρώτος αφορά ελέγχους σε όλους όσους φτάνουν στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα, ο δεύτερος σε ελέγχους στους εποχικούς εργαζόμενους στην Ελλάδα, κυρίως από Βαλκανικές χώρες. Ο τρίτος αφορά τεστ σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας.

Η παρουσίαση του σχεδιασμού θα γίνει από τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Στο σχέδιο συμμετέχουν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Για την κυβέρνηση θεωρείται κρίσιμο τεστ το Σαββατοκύριακο 11-12 Ιουλίου. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα ξεκίνησε να δέχεται ξένους επισκέπτες από την 1η Ιουλίου. Τα κυβερνητικά στελέχη και όχι μόνο έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.