Αλλάζουν οι κανόνες τις μάσκας στα εμπορικά – Τι θα γίνει στην εστίαση

Αλλάζουν οι κανόνες τις μάσκας στα εμπορικά - Τι θα γίνει στην εστίαση
Η νέα ΚΥΑ αλλάζει τα μέχρι τώρα μέτρα.

Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργών που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Δ1α/ΓΠ.οικ.42887/2020) αλλάζουν κάποια από τα μέτρα ασφαλείας που ίσχυαν μέχρι σήμερα στα εμπορικά κέντρα αλλά και στους χώρους εστίασης.

Πιο συγκεκριμένα με τη νέα απόφαση καταργείται η υποχρέωση των πελατών των εμπορικών καταστημάτων να φορούν μάσκα εντός του χώρου του εμπορικού. Παραμένει όμως η υποχρέωση των εργαζομένων όλων των καταστημάτων των εμπορικών κέντρων να φορούν μάσκες στη διάρκεια της εργασίας τους.

Στα ΜΜΜ δεν αλλάζει κάτι από όσα ίσχυαν και έτσι  παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους χώρους προσέλευσης και αναμονής των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και εντός των οχημάτων και των συρμών. Η υποχρέωση ισχύει τόσο για τους επιβάτες όσο και για το προσωπικό.

Αλλαγές είχαμε και στην εστίαση αφού καταργείται ο μέγιστος αριθμός πελατών ανά παρέα που ήταν οι 6 ανά τραπέζι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και στα εμπορικά καταστήματα παραμένουν ίδιες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version