Αλλάζουν οι κανόνες τις μάσκας στα εμπορικά – Τι θα γίνει στην εστίαση

Αλλάζουν οι κανόνες τις μάσκας στα εμπορικά - Τι θα γίνει στην εστίαση

Η νέα ΚΥΑ αλλάζει τα μέχρι τώρα μέτρα.

Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργών που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Δ1α/ΓΠ.οικ.42887/2020) αλλάζουν κάποια από τα μέτρα ασφαλείας που ίσχυαν μέχρι σήμερα στα εμπορικά κέντρα αλλά και στους χώρους εστίασης.

Πιο συγκεκριμένα με τη νέα απόφαση καταργείται η υποχρέωση των πελατών των εμπορικών καταστημάτων να φορούν μάσκα εντός του χώρου του εμπορικού. Παραμένει όμως η υποχρέωση των εργαζομένων όλων των καταστημάτων των εμπορικών κέντρων να φορούν μάσκες στη διάρκεια της εργασίας τους.

Στα ΜΜΜ δεν αλλάζει κάτι από όσα ίσχυαν και έτσι  παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους χώρους προσέλευσης και αναμονής των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και εντός των οχημάτων και των συρμών. Η υποχρέωση ισχύει τόσο για τους επιβάτες όσο και για το προσωπικό.

Αλλαγές είχαμε και στην εστίαση αφού καταργείται ο μέγιστος αριθμός πελατών ανά παρέα που ήταν οι 6 ανά τραπέζι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και στα εμπορικά καταστήματα παραμένουν ίδιες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.