Οι Τούρκοι απειλούν ανοιχτά την Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι Τούρκοι απειλούν ανοιχτά την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δεν υπαναχώρησε.

Συνάντηση με τον ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, είχε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα και από τις δηλώσεις που ακολούθησαν φαίνεται ότι ούτε το κλίμα της ήταν θετικό ούτε τα αποτελέσματά της.

Ιδιαίτερα προκλητικός, εριστικός και έτοιμος για παν ενδεχόμενο εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο τούρκος υπουργός με τον Ζοζέπ Μπορέλ να παραμένει διακριτικά ψύχραιμος σε όσα ακούστηκαν.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ λίγο ως πολύ απείλησε ότι αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ικανοποιήσει τα τουρκικά αιτήματα τότε η χώρα του θα προβεί δίχως δισταγμό στα δικά της βήματα και σε αυτήν την περίπτωση δεν πρέπει να κατηγορήσει κανείς την Τουρκία ότι απειλεί. 

Οι σχέσεις της Τουρκίας είναι ξανά πολύ τεταμένες την τελευταία περίοδο με τουλάχιστον τρία μέτωπα ανοιχτά με Ελλάδα, Κύπρο και Γαλλία. Παρόλα αυτά ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας ζήτησε την αποφυγή μονομερών ενεργειών από πλευράς της Τουρκίας και την επίλυση των προβλημάτων της με Ελλάδα και Κύπρο που αποτελούν τα μέλη της ΕΕ που γειτνιάζουν με την Τουρκία.

Τέλος ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ζήτησε να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας που έχουν διακοπεί με σκοπό την επίλυση και τη διευθέτηση των ανοιχτών θεμάτων των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.