Κορωνοϊός: Η Ελλάδα πλησιάζει τον ημερήσιο αριθμό-καμπανάκι

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τον φτάσει σύντομα
Το εγκληματικό λάθος στην κηδεία: Πώς ξαναφούντωσε η πανδημία στη Νέα Σμύρνη

Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, ότι το άνοιγμα των συνόρων και των πτήσεων θα ξαναφούντωνε τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Τα 28 κρούσματα που καταγράφηκαν χθες δημιουργούν αγωνία για την εξέλιξη της νόσου, καθώς πλησιάζουμε τον αριθμό που θα χτυπήσει το πρώτο καμπανάκι για την επιστημονική κοινότητα. Και ο αριθμός αυτός είναι το 50+.

Σύμφωνα με τον έγκριτο καθηγητή Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χαράλαμπο Γώγο, καμπανάκι κινδύνου ως προς τα κρούσματα στη χώρα θα χτυπήσει αν ξεπεράσουμε τα 50 κρούσματα ημερησίως, ιδιαίτερα αν αυτό επαναληφθεί για 3-4 μέρες συνεχόμενα.

Ο καθηγητής μίλησε μάλιστα και για τις εστίες διασποράς του ιού, όπως ο Εχίνος, σημειώνοντας ότι αυτοί οι «σπινθήρες» κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα δεν θα πρέπει να υποτιμηθούν. Εκτίμησε πάντως ότι η προσπάθεια που γίνεται από την πολιτεία με την καραντίνα θα αποδώσει.

Κύκλοι της κυβέρνησης ξεκαθαρίζουν πάντως ότι ακόμα και αν το νούμερο αυτό ξεπεραστεί περίπτωση νέου, γενικού lockdowvn δεν υπάρχει. Σε καραντίνα θα μπουν μόνο οι περιοχές που θα παρουσιάζουν έξαρση κρουσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ