Ξανά νέοι σταθμοί μετρό μετά από 7 χρόνια

Στη Νίκαια θα φτάνει τον Ιούνιο το μετρό

Πότε ξεκινάει η λειτουργία τους.

Επτά χρόνια αναμονή για νέους σταθμούς μετρό ήταν πολύ και από τη Δευτέρα παραδίδονται στο επιβατικό κοινό τρεις νέοι σταθμοί.

Ήταν 2013 όταν παραδόθηκε και εγκαινιάστηκε προς εμπορική χρήση ο σταθμός της Αγίας Μαρίνας ως τερματικός και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου του 2020 προστίθενται τρεις νέοι σταθμοί στο δίκτυο του Αττικού Μετρό.

Οι τρεις σταθμοί θα είναι η «Αγία Βαρβάρα», με τον σταθμό να βρίσκεται στην πλατεία της Αγίας Ελεούσας, ο σταθμός «Κορυδαλλός» που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας και τελευταίος ο σταθμός «Νίκαια» στην πλατεία Ελευθέριος Βενιζέλος, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία οι τρεις νέοι αυτοί σταθμοί αναμένεται να εξυπηρετούν καθημερινά 60.000 επιβάτες καθώς βρίσκονται σε περιοχές πυκνοκατοικημένες που δεν εξυπηρετούνταν από άλλους κοντινούς σταθμούς του ΗΣΑΠ ή του Μετρό.

Οι σταθμοί θα ανήκουν στη μπλε γραμμή με τη Νίκαια να είναι ο νέος τερματικός σταθμός. μέχρι να προσχωρήσουν και να ολοκληρωθούν τα σχέδια που θέλουν να δημιουργούνται άλλοι τρεις σταθμοί στην ίδια γραμμή που θα φτάνουν μέχρι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ξανά νέοι σταθμοί μετρό μετά από 7 χρόνια

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.