Δεν ξανάγινε: Άδειο από τουρίστες το πιο τουριστικό μέρος της Κρήτης

O πιο δημοφιλής αρχαιολογικός χώρος της Κρήτης σε κρίση.
Δεν ξανάγινε: Άδειο από τουρίστες το πιο τουριστικό μέρος της Κρήτης

Αποκαρδιωτικές είναι οι πρώτες εικόνες του πιο τουριστικού ίσως σημείου της Κρήτης, μετά το άνοιγμα των συνόρων για ταξιδιώτες από το εξωτερικό που ισχύει από την πρώτη Ιουλίου. Με τη σεζόν να ξεκινάει ουσιαστικά ένα μήνα μετά τα συνηθισμένα, η Κνωσός θα ήταν ένα σημείο αναφοράς για να δούμε πώς θα πάει η τουριστική περίοδος φέτος το καλοκαίρι στην Κρήτη.

Στον αρχαιολογικό χώρο που κάθε χρόνο γέμιζε με γκρουπ τουριστών, στα αρχαία ανάκτορα στα οποία κάθε καλοκαίρι οι ουρές για την είσοδο και η αναμονή ήταν τεράστιες, φέτος ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε κάτι πρωτοφανές και απογοητευτικό.

Οι φωτογραφίες του cretapost.gr είναι αποκαλυπτικές και συγχρόνως θυμίζουν δυστοπικό τοπίο καθώς ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού είναι τελείως άδειος. «Σύμφωνα με τα στοιχεία που μου έχουν γνωστοποιηθεί πέρυσι μόνο τον Ιούνιο η Κνωσός είχε 5.000 άτομα ενώ φέτος από τα μέσα Μαΐου που άνοιξε ξανά μέχρι και τα μέσα του Ιουνίου είχαν επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο 150 μόλις άτομα!» αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, Μανόλης Παπαδάκης.

Είναι προφανές ότι αν ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Κρήτης παρουσιάζει αυτήν την εικόνα, την περίοδο που είχε επισκέπτες από όλη την υφήλιο, η υπόλοιπη Κρήτη θα αντιμετωπίσει ακόμα μεγαλύτερη κρίση εν μέσω τουριστικής περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ