Οι Έλληνες «τρέμουν» δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Το πολύ κακό σενάριο για την Ελλάδα που τρομάζει

Ο φόβος παραμένει για μεγάλο ποσοστό πολιτών.

Κατά γενική ομολογία η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλά στη διαχείριση του κορωνοϊού. Η χώρα μας παρουσιάζεται από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη ως παράδειγμα για την αντιμετώπιση της κρίσης ενώ εμφανίζεται και ως ασφαλής προορισμός για τους ταξιδιώτες.

Ωστόσο ο φόβος για δεύτερο κύμα του ιού εξακολουθεί να υπάρχει. Είναι άλλωστε κάτι που σημαίνουν και οι επιστήμονες σε όλον τον πλανήτη ότι ο φονικός ιός εξαιτίας του οποίου έχουν χάσει τη ζωή τους 500 χιλιάδες άνθρωποι θα βρίσκεται για πολύ καιρό ακόμη μαζί μας.

Μεγάλο είναι το ποσοστό των Ελλήνων που φοβάται νέα έξαρση του ιού.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB το 75,3% των ερωτηθέντων φοβάται μία έξαρση της πανδημίας το επόμενο χρονικό διάστημα. Μάλιστα το 63,4% ανησυχεί ότι είναι πιθανό να ασθενήσει προσωπικά ή κάποιο μέλος της οικογένειάς του.

Όσον αφορά τα πολιτικά κόμματα η ΝΔ συνεχίζει να προηγείται καταγράφοντας ποσοστό 40,1%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,9% και στη συνέχεια ΚΙΝΑΛ (6,6), ΚΚΕ (5,2), Ελληνική Λύση (3,8), ΜέΡΑ 25 (2,8), Χρυσή Αυγή (1,5).

Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι στο 13,2%. Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 65,3% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,3%.

Όσον αφορά το ερώτημα για το ποιος πολιτικός αρχηγός είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 45,6% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26,3%. Ένα ποσοστό 23% απαντά κανένας από τους δύο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.