Ετοιμες οι εταιρείες κινητής για την έλευση του 5G στην Ελλάδα

Ετοιμες οι εταιρείες κινητής για την έλευση του 5G στην Ελλάδα

Στόχος είναι τα πρώτα εμπορικά δίκτυα στη χώρα να ξεκινήσουν εντός του δευτέρου τριμήνου του 2021

«Ετοιμοπόλεμοι» δηλώνουν τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι για τη δημοπρασία των συχνοτήτων του 5G που, όπως φαίνεται, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό στα τέλη του έτους, καθώς η πανδημία του κορονοϊό δεν φαίνεται ότι ανατρέπει τον προγραμματισμό και εκτιμάται ότι τα πρώτα εμπορικά δίκτυα 5G θα τεθούν σε λειτουργία μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Και όλα δείχνουν πως η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) θα προχωρήσει σε μια κοινή δημοπρασία πολλαπλών γύρων για όλες τις φασματικές περιοχές που είναι αναγκαίες για το 5G.

Στόχος είναι τα πρώτα εμπορικά δίκτυα στη χώρα να ξεκινήσουν εντός του δευτέρου τριμήνου του 2021 και η Cosmote έχει ήδη κάνει την αρχή υπογράφοντας από τον Μάρτιο συμφωνία με την Ericsson για την ανάπτυξη του δικτύου 5G ενώ τις προετοιμασίες για το 5G προχωρούν και οι Vodafone και Wind, οι οποίες όμως ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει συμφωνίες για προμηθευτή.

Η Ericsson, στην τελευταία της έκθεση για την αγορά (Ericsson Mobility Report) εκτιμά πως οι συνδρομές 5G στα τέλη του έτους, θα φθάσουν παγκοσμίως τα 190 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.