Κι όμως, η Θεσσαλονίκη γίνεται… digital

Κι όμως, η Θεσσαλονίκη γίνεται… digital

Βήμα στο μέλλον για τη συμπρωτεύουσα

Μετά τα Τρίκαλα και την 5G επένδυση που έγινε στην πόλη, δημιουργείται ένας νέος ψηφιακός πυρήνας δημιουργείται στη χώρα.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τη Cisco, με σκοπό τη δημιουργία του «Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων» στην πόλη.

Το International Digital Transformation & Digital Skills Center θα στεγαστεί στο κτήριο των παλιών δημοτικών σφαγείων της πόλης και με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης, των συνεργατών της, της ακαδημαϊκής κοινότητας και startups, θα δημιουργηθούν ομάδες που θα αναλύουν, σχεδιάζουν και προτείνουν λύσεις που απασχολούν οποιονδήποτε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Παράλληλα, στο Κέντρο θα λειτουργεί τμήμα εκπαίδευσης καθώς και τμήματα STEM και ρομποτικής, τα οποία στοχεύουν να ενισχύσουν τις ψηφιακές δεξιότητες, μαθητών, φοιτητών, αλλά και επαγγελματιών που επιθυμούν να αποκτήσουν εφόδια εξειδίκευσης, που πλέον απαιτούνται από την αγορά εργασίας σήμερα.

Το κέντρο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που θα αναπτύσσει η Cisco με το οικοσύστημα των συνεργατών της, με νεοφυείς επιχειρήσεις και με εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.