Ανοίγει ο τουρισμός: Σε ποιες χώρες ανάβει «κόκκινο»

Ανοίγει ο τουρισμός: Σε ποιες χώρες ανάβει «κόκκινο»
Η σχετική λίστα θα δημοσιευθεί μέσα στην ημέρα.

Από την Τετάρτη 1η Ιουλίου ανοίγει και πάλι η Ελλάδα σε ξένους επισκέπτες. Μετά από σχεδόν τρεις μήνες lockdown η χώρα μας θα δεχθεί και πάλι επισκέπτες από ξένες χώρες.

Φυσικά όλα αυτά θα γίνουν με τα απαραίτητα μέτρα και τις προϋποθέσεις που θα καθιστούν την εισροή τουριστών με ασφάλεια. Μην ξεχνάμε ότι ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει ακόμη και ένα δεύτερο κύμα είναι εξαιρετικά πιθανό.

Όπως έχει ειπωθεί πολλάκις από τους ιθύνοντες εφόσον εντοπιστούν πολλά κρούσματα κορωνοϊού τότε θα αντιμετωπιστούν τοπικά.

Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε και αποκλεισμούς ολόκληρων νησιών και περιοχών. Πρέπει να πούμε βέβαια ότι η Ελλάδα δε θα δεχθεί επισκέπτες από όλες τις χώρες του κόσμου. Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα η χώρα μας δε θα δέχεται επισκέπτες από Βρετανία και Σουηδία μέχρι και τις 15 Ιουλίου.

Ακόμη αναμένεται να ανάψει «κόκκινο» στις χώρες που έχουν υψηλά επιδημιολογικά δεδομένα σε σχέση με το όριο της ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτές είναι οι ΗΠΑ και η Ρωσία που παρουσιάζει αυξημένα κρούσματα τα τελευταία 24ωρα.

Η σχετική λίστα των χωρών θα δημοσιευθεί μέσα στην ημέρα. Όλοι οι επισκέπτες της Ελλάδας θα συμπληρώνουν υποχρεωτικά μέχρι και 48 ώρες πριν το ταξίδι τους μία σχετική πλατφόρμα travel.gov.gr προκειμένου οι Αρχές να γνωρίζουν το προφίλ τους και να μπορούν να γίνονται δειγματοληπτικά τεστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version