Κορωνοϊός: Το πολύ κακό σενάριο για την Ελλάδα που τρομάζει

Κορωνοϊός: Το πολύ κακό σενάριο για την Ελλάδα που τρομάζει

Τι είπε ο καθηγητής Σύψας.

Ενδεχόμενο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είναι αυτό που τρομάζει τους επιστήμονες σε όλον τον πλανήτη. Ο ΠΟΥ πρόσφατα έκρουσε «καμπανάκι» κινδύνου αναφέροντας ότι η πανδημία δεν έχει αποδυναμωθεί.

Αντίθετα όπως σημειώνει ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας ο ιός επεκτείνεται ταχύτατα και ραγδαία. Μην ξεχνάμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε μία εκτόξευση των κρουσμάτων τα οποία έχουν ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Νίκος Σύψας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ο ιός μπορεί να μεταλλαχθεί, κάτι που θα φέρει και πάλι σαρωτικές αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών. Ανέφερε ότι μπορεί να μεταλλαχθεί είτε προς το καλό είτε προς το κακό.

Σύμφωνα με το κακό σενάριο η αρνητική μετάλλαξη του κορωνοϊού θα τον κάνει πιο μεταδοτικό και πιο θανατηφόρο.

Ο Νίκος Σύψας δήλωσε την ανησυχία του για συνεχείς αναζωπυρώσεις του ιού. Όσον αφορά την Ελλάδα ο καθηγητής επεσήμανε ότι δεν αποκλείει ένα τοπικό lockdown στα νησιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εφόσον επιβληθεί, το νησί δε θα δέχεται επισκέπτες, πράγμα καταστροφικό για την τοπική οικονομία. Μην ξεχνάμε ότι από την 1η Ιουλίου η Ελλάδα θα ξεκινήσει και πάλι να δέχεται επισκέπτες από το εξωτερικό.

Η χώρα ανοίγει και πάλι, ευελπιστώντας στη μεγάλη επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.