Κορωνοϊός: Οι 8 βουλευτές που βρέθηκαν θετικοί στο τεστ αντισωμάτων

Κορωνοϊός: Οι 8 βουλευτές που βρέθηκαν θετικοί στο τεστ αντισωμάτων

Τι έδειξαν τα τεστ

Το ιατρείο της βουλής διενήργησε τεστ αντισωμάτων στο οποίο συγκεντρώθηκαν δείγματα από 1500 άτομα (βουλευτές, υπάλληλοι της βουλής, δημοσιογράφοι κλπ).

Η συμμετοχή ήταν πρωτοφανής καθώς όλοι ήθελαν να μάθουν αν έχουν αναπτύξει αντισώματα στον ιό, πράγμα που αν επιβεβαιωθεί θα σημαίνει ασφαλώς ότι και οι ίδιοι υπήρξαν κάποια στιγμή ασυμπτωματικοί φορείς του covid-19.

Τι έδειξαν τα τεστ; Ο «Βηματοδότης» είχε το ρεπορτάζ:

Το τεστ των αντισωμάτων που διενήργησε στο ιατρείο της Βουλής, το Κοινοβούλιο συγκέντρωσε  δείγματα για 1500 βουλευτές, υπαλλήλους της Βουλής, κοινοβουλευτικούς συντάκτες ακόμα και αστυνομικούς που ήθελαν να μάθουν εάν είχαν νοσήσει με κορωνοϊό (και εάν «ναι» τι είδους κορωνοϊό είχαν), πότε τον είχαν και εάν είχαν δημιουργήσει αντισώματα.

Η διαδικασία ήταν υποδειγματική και γρήγορη. Τελικά πιστοποιήθηκαν 1.200 δείγματα και  βρέθηκαν σ΄αυτά  8 περιπτώσεις με αντισώματα. Εάν εξαιρέσει κανείς τον βουλευτή Χρήστο Κέλλα που νόσησε και νοσηλεύτηκε με Covid-19, τι γίνεται με τις υπόλοιπες επτά περιπτώσεις;

Οι ειδικοί είπαν ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία, έκαναν λόγο και για πιθανό στατιστικό λάθος (με τόσα πολλά δείγματα), αλλά για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, το τεστ αυτό για τους επτά θα επαναληφθεί την προσεχή εβδομάδα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.