Πώς ένας δικηγόρος αποκάλυψε την δράση του ψευτογιατρού

Πώς ένας δικηγόρος αποκάλυψε την δράση του ψευτογιατρού

Πώς κατάλαβε ότι πρόκειται για απατεώνα.

Δεκάδες καταγγελίες έρχονται στο φως για τη δράση του ψευτογιατρού που αποσπούσε τεράστια χρηματικά ποσά από θύματά του. Ο 47χρονος άνδρας δρούσε ανενόχλητος για χρόνια προτείνοντας μεταξύ άλλων θεραπείες σε βαριά νοσούντες ασθενείς.

Εξαιτίας των χειρισμών του, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους και δύο μικρά παιδιά 14 και 15 ετών. Όπως μεταδόθηκε μάλιστα και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι Αρχές ερευνούν την εμπλοκή του και στο θάνατο ενός άνδρα από τον Βόλο.

Ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας ήταν ένας από εκείνους που ζήτησε τη βοήθεια του ψευτογιατρού. Ο ίδιος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Open για το πώς αντιλήφθηκε ότι έχει να κάνει με απατεώνα και όχι με επιστήμονα.

Όπως σημείωσε σχετικά, άρχισε να υποψιάζεται τον 47χρονο άνδρα, όταν δεν του έδινε λογικές και επιστημονικές απαντήσεις. Ακόμη αποκάλυψε ότι προσπάθησε στη συνέχεια να επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά αλλά είχε εξαφανιστεί ενώ δεν υπήρχε ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο.

Όπως σημείωσε ο δικηγόρος τότε είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι είχε ένα τροχαίο στην Ιταλία. Ωστόσο όπως διαπίστωσε ο ίδιος αργότερα με τις αποκαλύψεις που έγιναν, εκείνο το διάστημα είχε φύγει από τη ζωή ένα από τα παιδιά, οι γονείς του οποίου κατηγορούν τον ψευτογιατρό.

Μετά από παραγγελία της εισαγγελίας Αθηνών τα στοιχεία του ψευτογιατρού δόθηκαν στη δημοσιότητα. Από εκείνη την στιγμή δεκάδες καταγγελίες έχουν φτάσει στα χέρια των Αρχών από ανθρώπους που έπεσαν θύματα του αδίστακτου άνδρα που έπαιζε με τον ανθρώπινο πόνο και δε δίσταζε να «ψαρεύει» θύματα ακόμη και σε μοναστήρια.

Ο ίδιος κατά την απολογία του δήλωσε ότι είναι βοτανολόγος και ζήτησε συγνώμη από τα θύματά του. Οι συγγενείς των θυμάτων με ανακοίνωσή τους ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.