Κατάρρευση Airbnb στην Ελλάδα…

Η πανδημία τα αλλάζει όλα.
Το τέλος του Airbnb: Εκεί στρέφονται πλέον οι ιδιοκτήτες

Σαρωτικές αλλαγές σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητας έχει φέρει η κρίση του κορωνοϊού. Ένας από τους τομείς που επλήγη από την πανδημία είναι κι αυτός της χρόνιας μίσθωσης ακινήτων, το Airbnb όπως είναι ευρέως γνωστό.

Επρόκειτο μία αγορά που ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη και στην Ελλάδα. Ωστόσο ο κορωνοϊός έφερε τα πάνω κάτω αφού δεκάδες ιδιοκτήτες ακινήτων επιλέγουν άλλον τρόπο εκμετάλλευσής τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι ενοικιαστές κυρίως επαγγελματικών μισθώσεων καταγράφουν σημαντική μείωση του τζίρου σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Πολλοί από αυτούς θέτουν ανοιχτά επαναδιαπραγμάτευσης ακόμη και μετά το τέλος της περιόδου υποχρεωτικού κουρέματος που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση.

Ένα από τα ζητήματα που έχουν γεννηθεί λόγω της πανδημίας είναι η μείωση του τουρισμού. Αυτό έχει φέρει τους ιδιοκτήτες σε δύσκολη με απόσυρση των ακινήτων τους από τις σχετικές πλατφόρμες. Ο εκτιμώμενος αριθμός μόνο στην Αθήνα κυμαίνεται σε πάνω από δύο χιλιάδες κτίσματα το τελευταίο τρίμηνο.

Αύξηση της προσφοράς καταγράφεται στις μόνιμες μισθώσεις γεγονός που επίσης μπορεί να πιέσει το ύψος των ενοικίων. Οι πρώτοι που μπορούν να έχουν κάποιο όφελος από αυτή την τάση, είναι οι οικογένειες των φοιτητών καθώς θα αναζητήσουν φοιτητική στέγη υπό πρωτόγνωρες συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ