Επίθεση με βιτριόλι: Ο ταξιτζής που ανέτρεψε το «τέλειο σχέδιο»

«Ναι, εγώ ήμουν»: Ο άντρας που έδωσε στην αστυνομία την 35χρονη με το βιτριόλι

Η ανατροπή που οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη της 35χρονης.

Καθηλώνουν το πανελλήνιο οι αποκαλύψεις για την επίθεση με βιτριόλι που σόκαρε την Ελλάδα πριν από περίπου έναν μήνα. Για την υπόθεση έχει συλληφθεί μία 35χρονη γυναίκα που προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά την απολογία της.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η μαυροφορεμένη γυναίκα που επιτέθηκε με το καυστικό υγρό γνώριζε ακριβώς τις ώρες που πήγαινε και έφευγε από τη δουλειά της η 34χρονη Ιωάννα. Αυτό της επέτρεψε να καλέσει εταιρεία ταξί και να ζητήσει οδηγό τόσο πριν όσο και μετά την επίθεση.

Η ίδια είχε σχεδιάσει ότι μετά την αποτρόπαια πράξη ένα ταξί θα παραλάμβανε από την Καλλιθέα, όπου εργαζόταν το θύμα και θα την άφηνε στο Μετς όπου θα πήγαινα με τα πόδια στη δουλειά της. Θα κατάφερε έτσι να χτίσει ισχυρό άλλοθι σε περίπτωση που οι Αρχές έφταναν στα ίχνη της.

Υπολόγιζε όμως χωρίς τον… ταξιτζή καθώς τη μέρα που είχε προγραμματίσει την επίθεση η μαυροφορεμένη διαπίστωσε ότι ο οδηγός δεν ήταν στο σημείο που είχε υποδείξει καθώς τον είχε πάρει ο ύπνος. Έτσι πήγε στον τηλεφωνικό θάλαμο που βρισκόταν κοντά και κάλεσε την εταιρεία ραδιοταξί για να δει τι συμβαίνει. Έτσι την παρέλαβε άλλος οδηγός αναβάλλοντας την επίθεση για την επόμενη μέρα.

Η καθυστέρηση αυτή την οδήγησε σε απανωτά λάθη που τελικά την πρόδωσαν. Το γεγονός ότι ζήτησε άδεια από τη δουλειά της την επόμενη μέρα κίνησε υποψίες και δεν της έδωσαν την ευκαιρία να χτίσει το άλλοθι που τόσο ζητούσε. Μάλιστα έκανε και τηλεφωνήματα με τηλεκάρτα που δεν ήταν στο αρχικό σχέδιο, κάτι που οδήγησε στα ίχνη της.

Έμπειροι αναλυτές και αστυνομικοί αναφέρουν ότι αυτά τα λάθη, έτρεξαν τις εξελίξεις για τον εντοπισμό της ύποπτης. Όπως σημειώνουν αν δεν γίνονταν το πιο πιθανό είναι η έρευνα να κρατούσε 5-6 μήνες προκειμένου να υπάρχουν αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.