Πώς ο ψευτογιατρός «έφαγε» λεφτά από τον Κοντομηνά

Πώς ο ψευτογιατρός «έφαγε» λεφτά από τον Κοντομηνά

Τι αποκαλύπτεται στη μήνυση που είχε κατατεθεί.

Η μία μετά την άλλη έρχονται στο φως οι αποκαλύψεις για τη δράση του ψευτογιατρού, υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο 47χρονος άνδρας παρουσιαζόταν ως ογκολόγος προτείνοντας μάλιστα θεραπείες σε βαριά άρρωστους ασθενείς.

Ο αδίστακτος άνδρας δε δίσταζε να παίξει με τον ανθρώπινο πόνο οδηγώντας με τις ενέργειές του στον θάνατο τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους και δύο μικρά παιδιά. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα ο «μαϊμού» γιατρός διέμενε σε υπερπολυτελή βίλα που είχε πισίνες αλλά και γήπεδο τένις.

Ανάμεσα στα θύματά του ήταν και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς. Το γεγονός επιβεβαίωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Βερύκιος μέσα από το ραδιόφωνο του ALPHA.

Η αποκάλυψη της μήνυσης που κατέθεσε ο πρώην ισχυρός άνδρας του καναλιού της Κάντζας δείχνει και τον τρόπο που ο απατεώνας προσέγγισε τον επιχειρηματία και του απέσπασε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Όπως αποκαλύπτεται, τον Σεπτέμβριο του 2005 ο 47χρονος άνδρας κατάφερε να προσεγγίσει τον Δημήτρη Κοντομηνά και να του προτείνει ένα πρότζεκτ.

Σύμφωνα με όσα είχαν πει στον επιχειρηματία ήταν απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ θα ιδρυθεί εταιρεία που θα πωλούσε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό σε διάφορες χώρες. Μάλιστα αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία θα χρηματοδοτούνταν μυστικά και θα έκανε εργασίες ύψους 50-100 δισ. δολαρίων.

Ο κατηγορούμενος έπεισε τον Κοντομηνά να απομακρύνει στενούς του συνεργάτες προκειμένου να βρει εύφορο έδαφος για όσα είχε στο μυαλό του. Ανέφερε μάλιστα στον επιχειρηματία ότι οι συνομιλίες τους είναι πιθανόν να παρακολουθούνται.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο μήνυση, ο 47χρονος απατεώνας ανέφερε ότι θα κανόνιζε επίσκεψη με την τότε υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς αγόρασε για την ασφάλεια των υψηλών προσώπων που θα έρχονταν στην Ελλάδα επτά θωρακισμένα αυτοκίνητα, τζιπ και λιμουζίνες, αξίας 2,5 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος του παρέδωσε πένα με χαραγμένη προσωπική αφιέρωση του Προέδρου Τζορτζ Μπους. Στον κύκλο των «γνωριμιών» του, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η πολύμηνη έρευνα, ήταν πολιτικοί, δικαστές, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, Αγιορείτες, ανώτατοι ιεράρχες τόσο από το Πατριαρχείο όσο και από το Βατικανό, αλλά και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του επιχειρηματία στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, η μήνυση που έχει κατατεθεί αφορά στο ποσό των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο ψευτογιατρός εμφανιζόταν άλλοτε ως πιλότος και άλλοτε ως μεσίτης. Στη βίλα που διατηρούσε, βρέθηκαν δεκάδες στολές της αεροπορίας των ΗΠΑ αλλά και της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.