Ή τώρα η ποτέ: Έτσι κόβεις τη φόρα στον Ερντογάν…

Πιο θρασύς και από τον Σουλτάνο ο Τσαβούσογλου για την Αγία Σοφία

«Δηλαδή πρέπει να γίνει σύρραξη για να το καταλάβουν;»

Η τουρκική προκλητικότητα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στη Μεσόγειο, αλλά μια… καθιερωμένη τακτική των γειτόνων μας, η οποία δεν αλλάζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μάλιστα, με τον Ερντογάν στο τιμόνι της χώρας, η κατάσταση μοιάζει να βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου άνθρωπος που γνωρίζει όσο ελάχιστοι τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ μέσα από τη στήλη του στο ethnos.gr κάνει μία ζοφερή πρόβλεψη για τα ελληνοτουρκικά και δίνει τη δική του εκτίμηση για το πώς πρέπει να αντιδράσει σε πρώτη φάση ο Έλληνας πρωθυπουργός αλλά και οι Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ.

Η τουρκική προκλητικότητα κατά τον κο Εγνατίου δεν πρόκειται να υποχωρήσει και αργά ή γρήγορα θα υπάρξει νέα επίθεση του Ερντογάν. Ο ειδικός σε θέματα διεθνών σχέσεων ανταποκριτής στην Ουάσινγκτον αναλύει μία πιθανή νέα πολεμική πρόκληση του Ερντογάν που μπορεί να εκδηλωθεί στην Κύπρο και όχι στο Αιγαίο ζητώντας άμεσες αντιδράσεις από Αμερική, Ρωσία, Ισραήλ και Αίγυπτο καθώς ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος θα ‘έβγαιναν χαμένοι όλοι.

Αναλυτικά η εκτίμηση του Μιχάλη Ιγνατίου για το πώς πρέπει να αντιδράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και οι ηγεσίες των ισχυρών δυνάμεων συνοψίζεται στο εξής κομμάτι:

«Ο Ερντογάν είναι πάντα χυδαία προκλητικός όταν συναντά ξένους ηγέτες, πόσω µάλλον τους Ελληνες πολιτικούς. Είναι και αδιάντροπος. Ποια είναι η επιλογή ενός πρωθυπουργού όταν έχει συναντήσει αυτήν τη συµπεριφορά; Οταν άκουσε τον Ερντογάν µε τα αυτιά του; Επιδιώκει και τρίτη συνάντηση µε την ελπίδα ότι θα βρει σηµείο επαφής µε τον προκλητικό παραβάτη ή προετοιµάζεται για να τον αντιµετωπίσει, καθώς καθηµερινά διαπιστώνει ότι όλοι του οι σχεδιασµοί συγκλίνουν προς µια «πολεµική» πρόκληση; ∆ιότι ακόµα και αν επιτεθεί µόνο στην Κυπριακή ∆ηµοκρατία, και όχι στο Αιγαίο ή στον Εβρο, δεν θα µπορεί ο κ. Μητσοτάκης να αφήσει αβοήθητη την Κύπρο αυτήν τη φορά. Η Ιστορία διδάσκει και ο πρωθυπουργός αποδεικνύεται µέχρι τώρα καλός µαθητής. ∆ιότι όταν έγινε η επίθεση στον Εβρο, αρκετοί και σοβαροί άνθρωποι θεώρησαν ότι θα υποχωρούσε και θα εισερχόταν σε διάλογο µε τον Ερντογάν. Θα ήταν ό,τι χειρότερο µπορούσε να πράξει ένας πρωθυπουργός.

Η νέα επίθεση, όποτε και αν εκδηλωθεί, όποια µορφή και αν λάβει -διότι φαντάζοµαι πως οι πάντες γνωρίζουν ότι είναι θέµα χρόνου-, πρέπει να αντιµετωπιστεί όπως πρέπει. Και έφτασε ο καιρός που οι φίλοι µας στην Ουάσιγκτον, στις Βρυξέλλες και αλλού θα δείξουν το πραγµατικό τους πρόσωπο. Τα λόγια είναι καλά και όµορφα. Αλλά κουραστήκαµε να βλέπουµε τον παραβατικό Ερντογάν να κάνει ό,τι θέλει στην Ανατολική Μεσόγειο, επειδή οι ηγέτες της Αµερικής και της Ρωσίας µοιράζονται µαζί του έναν περίεργο αυταρχισµό. Από έναν ελληνοτουρκικό πόλεµο θα βγει χαµένη και η Αµερική αλλά και η Αίγυπτος και το Ισραήλ…»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.