Επιστρέφει ο εφιάλτης; Ραγδαία η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Από τι εξαρτάται αν θα περάσεις τον κορωνοϊό ελαφριά ή βαριά...

Πού βρίσκεται το επίκεντρο των περισσοτέρων κρουσμάτων.

Ραγδαία ήταν η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού που ανοίγει για ακόμα μία φορά τη συζήτηση για τα τοπικά lockdowns καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό τους προέρχεται από συγκεκριμένη περιοχή της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας 55 είναι τα νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3203, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες αφορά άνδρες. 698 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1796 (56.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Έντεκα πολίτες συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 4 (36.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Δύο από τους νοσούντες κατέληξαν.

Το πιο ενδιαφέρον από την ανακοίνωση του υπουργείου είναι ότι η διασπορά του ιού έχει μεγάλη πυκνότητα μόνο σε περιοχές της Θράκης. Συγκεκριμένα από τα 55 νέα κρούσματα τα 43 προέρχονται από την Ξάνθη. Τα υπόλοιπα προέρχονται 6 στη Ροδόπη, 3 στην Πέλλα, 1 από πτήση του εξωτερικού και 2 στην Αθήνα.

Ο προβληματισμός από τη μεγάλη συγκέντρωση κρουσμάτων στην Ξάνθη δεν σχολιάστηκε στην ανακοίνωση οι συνολικοί θάνατοι στη χώρα έχουν φτάσει τους 187.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.