Τότε θα έχουμε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού: Ποιο το καλό και ποιο το κακό σενάριο

Και όμως θα υπάρχουν ελληνικά νησιά που θα κάνουν ελέγχους για κορωνοϊό

Ειδικός λοιξωξιολόγος προβλέπει.

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ήταν ο λοιμωξιολόγος κος Νίκο Σύψας για να μιλήσει για την πορεί της επιδημίας στην Ελλάδα αλλά και για να κάνει τις προβλέψεις του για το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο καθηγητής μεταξύ άλλων απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείνουν ολόκληρα ξενοδοχεία σε περιπτώσεις που βρίσκεται θετικό στο covid-19 δείγμα κάποιου από τους διαμένοντες σε τουριστικά καταλύματα. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο αν βρεθεί κρούσμα σε ξενοδοχείο θα ανιχνευθεί και ο ασθενής θα απομονωθεί. Οι στενές επαφές του κρούσματος θα μπαίνουν σε καραντίνα μετά από ιχνηλάτισή τους.

Ο κος Σύψας ήταν αισιόδοξος ότι το δεύτερο κύμα της επιδημίας δε θα χτυπήσει την Ελλάδα το καλοκαίρι. Αυτός όπως τόνισε είναι το καλό σενάριο. Φυσικά, συμπλήρωσε, ότι ο δείκτης R θα καθορίσει πώς πάμε από άποψη αριθμού κρουσμάτων και μετάδοσής τους, αλλά αυτός δείχνει αποτελέσματα κάθε 15 ημέρες. Οπότε τα αποτελέσματα για το πρώτο 15μερο του Ιουνίου θα τα γνωρίζουμε στο τέλος του μήνα.

Όσο για το πότε θα έχουμε το δεύτερο κύμα του ιού ο κος Σύψας προέβλεψε ότι θα έρθει το φθινόπωρο. Χωρίς να υπάρχει ακόμα εμβόλιο δεν μπορεί να είναι σίγουρος, συμπλήρωσε, ακόμα και ότι το επόμενο καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από το τωρινό. Το εμβόλιο πρέπει να δοκιμαστεί πριν κυκλοφορήσει. Οποιαδήποτε παρενέργεια που θα προέκυπτε θα ήταν καταστροφική.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.