Καταγγελία για πολύωρη καθυστέρηση της αστυνομίας στην έκδοση του AMBER ALERT

Καταγγελία για πολύωρη καθυστέρηση της αστυνομίας στην έκδοση του AMBER ALERT

Τι αναφέρει η καταγγελία του προέδρου του Χαμόγελου του παιδιού.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, κατήγγειλε σήμερα μιλώντας στο ethnos.gr την πολύωρη καθυστέρηση από την πλευρά της αστυνομίας στην έκδοση του Amber Alert για την περίπτωση της εξαφάνισης της δεκάχρονης Μαρκέλλας από την περιοχή της Τούμπας.

Ο πολύπειρος σε εξαφανίσεις πρόεδρος του σωματείου δήλωσε ότι η μητέρα του εξαφανισμένου κοριτσιού βρέθηκε στο ΑΤ της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη και δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης της η οποία δεν είχε γυρίσει από το σχολείο. Οι αστυνομικοί την προέτρεψαν να κάνει την δήλωση εξαφάνισης και να φύγει, καθησυχάζοντάς της ότι το παιδί θα έχει πάει κάπου με κάποιες φίλες και θα επιτρέψει.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Γιαννόπουλος όταν υπάρχει εξαφάνιση ενός δεκάχρονου βγάζεις αυτόματα Amber Alert, δεν περιμένεις και δεν χάνεις καθόλου χρόνο. Αν η μητέρα δεν ειδοποιούσε το «Χαμόγελο» για να τη συμβουλέψουν να επιμείνει ώστε να προχωρήσει η διαδικασία θα υπήρχε και άλλη καθυστέρηση.

Απευθυνόμενος στον διοικητή του ΑΤ Τούμπας, ο κύριος Γιαννόπουλος χρησιμοποίησε σκληρή και κυνική γλώσσα λέγοντας: «Εδώ υπάρχει μια διαδικασία που είναι σε αναμονή. Μετά από 3-4 ώρες δόθηκε η έγκριση. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Πρώτη φορά καταγγέλλω. Ένας άνθρωπος χάλασε αυτό που προσπαθούμε να φτιάξουμε όλα αυτά τα χρόνια. Την άμεση κινητοποίηση. Δεν προχωρούσαν τη διαδικασία. Αυτή η αδιαφορία μπορεί να σκοτώσει ένα παιδί.»

O πρόεδρος του «Χαμόγελου» κατήγγειλε ότι χρειάστηκε να ειδοποιηθεί ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και η προϊσταμένη του τμήματος Αναζητήσεων Ανηλίκων προκειμένου να προχωρήσουν οι ενέργειες και να αναλάβουν την υπόθεση ανώτατοι αξιωματικοί

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.