Χειρότερο και από τη Μύκονο: Το πάρτι χιλιάδων στον Άλιμο και το δίμηνο «λουκέτο»

Χειρότερο και από τη Μύκονο: Το πάρτι χιλιάδων στον Άλιμο και το δίμηνο «λουκέτο»

Άλλη μία περίπτωση βαριού προστίμου και λουκέτου σε νυχτερινό μαγαζί.

Ένα τεράστιο πάρτι σε νυχτερινό μαγαζί του Αλίμου έγινε το βράδυ της Τετάρτης, ένα πάρτι που είχε τουλάχιστον 1000 θαμώνες, τον έναν πάνω στο άλλο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής Ανδρέας Κονδύλης.

Ο δήμαρχος μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο Open και ανέφερε ότι το πάρτι σε γνωστό beach bar της παραλίας ήταν χωρίς προηγούμενο με αποτέλεσμα το πρωί της Πέμπτης να ληφθεί η απόφαση για λουκέτο στο μαγαζί αλλά και ένα τσουχτερό πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Τα social media είχαν γεμίσει από βίντεο που έδειχνε τον κόσμο να έχει συνωστιστεί και να έχει γεμίσει ασφυκτικά το beach bar με κανένα από τα μέτρα προστασίας να μην εφαρμόζεται. Το μεσημέρι της Πέμπτης κλημάκι του δήμου μετέβη στον χώρο του μαγαζιού για να εκτελεστεί η απόφαση.

Η αρχική σκέψη του δημάρχου ήταν το «λουκέτο» να έχει διάρκεια 20 ημερών όμως τελικά αποφάσισε να τιμωρήσει τους ιδιοκτήτες με δίμηνο κλείσιμο του beach bar γιατί είχαν πρόσφατο το παράδειγμα του νυχτερινού μαγαζιού στη Μύκονο, το οποίο επίσης παρενέβη όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής εν μέσω πανδημίας, αλλά δε συμμορφώθηκαν.

Το πάρτι που άνοιγε τη σεζόν για το συγκεκριμένο μαγαζί διαφημιζόταν στα social media εδώ και μία εβδομάδα αλλά κανείς απ΄την ιδιοκτησία δεν έδειξε να σέβεται τις εκκλήσεις των λοιμωξιολόγων για αποφυγή τέτοιων πάρτι.

Σε απογευματινή ανάρτησή του ο δήμαρχος Αλίμου έγραψε μεταξύ άλλων:

«Κανένας δεν μπορεί να παίζει με τη δημόσια υγεία. Κανένας δεν μπορεί να περιφρονεί τη σκληρή προσπάθεια που εδώ και 3 μήνες έχει κάνει όλη η κοινωνία μας για να αποφύγει τα χειρότερα. Στηρίζουμε τα καταστήματα και θέλουμε να είναι ανοιχτά, τόσο για να ψυχαγωγείται ο κόσμος, όσο και για να υπάρχουν θέσεις εργασίας. Πρέπει όμως και τα καταστήματα να βοηθούν τον εαυτό τους, να σέβονται το κοινωνικό σύνολο και τη δημόσια υγείας»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.