Επίθεση με βιτριόλι: Η κάμερα που την κατέγραψε χωρίς μάσκα έλυσε το μυστήριο

Επίθεση με βιτριόλι: Η υπεσύγχρονη τεχνολογία της αστυνομίας και το λάθος της δράστιδος

Θέμα ωρών η σύλληψη.

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα. Πριν από τρεις εβδομάδες η 34χρονη Ιωάννα δέχτηκε επίθεση από μαυροντυμένη γυναίκα με καυστικό υγρό σε μία υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα.

Οι Αρχές φαίνεται ότι έχουν ταυτοποιήσει τη μαυροντυμένη γυναίκα που επιτέθηκε στο θύμα και της κατέστρεψε το πρόσωπο με οξύ. Όπως όλα δείχνουν είναι θέμα ωρών η σύλληψή της. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Mega ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η δράστις της επίθεσης έχει καταγραφεί από κάμερα στην οδό Ακαδημίας.

Η εικόνα είναι από ψηλά, ωστόσο υπάρχει γωνία που φαίνεται το πρόσωπό της. Είναι όμως δύσκολο να ταυτοποιηθεί αφού είναι και σε αυτή την εικόνα μεταμφιεσμένη. Όπως αποκαλύφθηκε τις προηγούμενες μέρες η δράστις τηλεφώνησε αρχικά από σταθερό τηλέφωνο σε εταιρεία ταξί δύο μέρες πριν την επίθεση για να μην εντοπιστεί.

Ωστόσο τελικά χρησιμοποίησε το κινητό της τηλέφωνο όταν μετά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα της στα γραφεία που εργάζεται το θύμα, την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης, ζήτησε από την οδηγό ταξί τον επαγγελματικό της αριθμό ώστε και στην επόμενη κούρσα να σιγουρέψει ότι οδηγός θα είναι το ίδιο άτομο. Από την κλήση αυτή οι Αρχές έχουν αποκτήσει και δεύτερο ηχητικό ντοκουμέντο με τη φωνή της.

Είναι η πρώτη φορά που οι Αρχές εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την έκβαση της υπόθεσης. Είναι βέβαιο ότι η δράστις κρύβεται προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Πίστευε ότι είχε εκπονήσει το τέλειο σχέδιο, αλλά τα λάθη στα οποία υπέπεσε οδηγούν τις Αρχές στα ίχνη της.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.