Η απόφαση- έκπληξη των λοιμωξιολόγων για τις ρακέτες στην παραλία

Τι αποφάσισαν τελικά
Η απόφαση- έκπληξη των λοιμωξιολόγων για τις ρακέτες στην παραλία

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα. Αυτό το έχουν καταλάβει όλοι και το έχουν αποδεχτεί οι…περισσότεροι.

Τα μέτρα που θα δούμε φέτος στις παραλίες θα διαφοροποιήσουν κατά πολύ την εικόνα τους. Ακούγοντας τις αποφάσεις των ειδικών πολλοί είχαν την απορία για το τι θα συμβεί με τις περίφημες ρακέτες των παραλιών.

Θα επιτραπεί το παιχνίδι ή λόγω κορωνοϊού θα απαγορευτεί φέτος; Ο «Βηματοδότης» είχε το ρεπορτάζ για την απόφαση των λοιμωξιολόγων:

Επειδή πολλών η σκέψη είναι τούτες τις ημέρες στις παραλίες θα σας αποκαλύψω κάτι. Σε μια από τις μαραθώνιες συσκέψεις των λοιμωξιολόγων για την σταδιακή άρση των μέτρων ετέθη ξαφνικά θέμα… ρακέτες στην παραλία.

Πόσο επικίνδυνες είναι για τη διασπορά του ιού; Να απαγορευτούν ή όχι; Εδώ ζητήθηκαν να υπάρχουν αποστάσεις στις ξαπλώστρες, απαγορεύτηκε η μουσική και τα οινοπνευματώδη στις πλαζ, οι ρακέτες, ειπώθηκε, έτσι όπως παίζονται, δεν είναι επικίνδυνες να διασπείρουν ιό;

Ορισμένοι είπαν ότι μπορούν να προκαλέσουν διασπορά (σ.σ. τα ομαδικά παιγνίδια και η μπάλα στα σχολεία έχουν απαγορευτεί), οι περισσότεροι όμως είπαν ότι δεν υπάρχει με τις ρακέτες κίνδυνος διασποράς. Ετσι αφέθηκαν ελεύθερες και οι παραλίες γέμισαν από «ρακετοφόρους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ