Επιστρέφει ο εφιάλτης; Το σενάριο για τον covid στην Ελλάδα που κανείς δεν ήθελε ν’ ακούσει

Επιστρέφει ο εφιάλτης; Το σενάριο για τον covid στην Ελλάδα που κανείς δεν ήθελε ν' ακούσει

Ο κίνδυνος με το άνοιγμα του τουρισμού.

Τον μεγάλο κίνδυνο μετά την 1η Ιουλίου, οπότε και σταματάει τελείως η καραντίνα και ανοίγουν όλα τα νησιά, ακόμα και για τουρίστες από υψηλού κινδύνου επιδημιολογικές χώρες, κλήθηκε να απαντήσει ο καθηγητής Παθολογίας  Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι η επιτροπή των επιστημόνων ανησυχεί το ίδιο με τους πολίτες για την αλλαγή που μπορεί να φέρει στην επιπέδωση της καμπύλης που πέτυχε με αγώνα και σκληρά μέτρα η Ελλάδα, όταν λήξει η καταντίνα στο τέλος του μήνα.

Το σημαντικό είναι να μην ξεφύγει ο έλεγχος τόνισε ο καθηγητής και παρότι είναι σημαντικό να ενισχυθεί η οικονομία της τοπικής κοινωνίας, δεν πρέπει η νόσος να περάσει στην Ελλάδα. Η ασφάλεια του δεκαπενθημέρου 15-30 Ιουνίου θα λήξει από 1η Ιουλίου και η επιτροπή μελετά διάφορα σχέδια.

Ο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι σαν χώρα είμαστε προετοιμασμένοι και δεν φοβόμαστε ένα μαζικό κύμα αλλά το ιδανικό θα ήταν να μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε έλεγχο εντός τριών ημερών πριν την πτήση. Δεν μπορούμε να ξαναπεράσουμε στο κομμάτι του ολικού lockdown και η επιτροπή έχει σε αυτήν την φάση μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Αυτό που μπορεί να γίνει σε περίπτωση τοπικής έξαρσης του ιού είναι η περιοχική λήψη μέτρων. τοπικά δηλαδή lockdowns. Αυτά μπορεί να είναι από ένα ξενοδοχείο και να φτάνουν στη χειρότερη μέχρι ένα ολόκληρο νησί.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.