«Παίζουμε με τη φωτιά. Μπορεί ακόμα να σταματήσει και ο τουρισμός»

Μεγάλες απουσίες χωρών με εκατομμύρια τουρίστες από τη λευκή λίστα της Ελλάδας

Ο Σύψας προειδοποιεί για την αλλαγή της καμπύλης.

«O μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός. Ο ιός δεν συγχωρεί κανένα λάθος» ήταν τα λόγια του καθηγητή λοιμωξιολογίας Νίκου Σύψα στον ΣΚΑΪ για τον πιθανό κίνδυνο η καμπύλη της επιδημιολογίας να αλλάξει μετά τα κρούσματα covid-19 που θα έρθουν στην Ελλάδα μέσα από τον τουρισμό.

Ο καθηγητής υπενθύμισε ότι τα κρούσματα στη βόρεια Ελλάδα έχουν αυξηθεί και αυτό θα φανεί στην καμπύλη τις επόμενες δύο εβδομάδες. Ο μεγάλος όμως κίνδυνος είναι να χαθεί ο έλεγχος, αφού όπως τόνισε ο καθηγητής παίζουμε με την φωτιά και μπορεί ακόμα να σταματήσει ο τουρισμός. 

Ο κύριος Σύψας τόνισε ότι δεν μπορούν να μπουν τα τεστ στα τουριστικά πακέτα αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υιοθέτησε την πρόταση αυτή, οπότε η όλη διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι δειγματοληπτικούς ελέγχους σε κάποια από τα νησιά με μεγάλο τουρισμό.

Μετά τις 15/6 δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα οι τουρίστες συμπλήρωσε ο καθηγητής ενώ πρόσθεσε ότι μπορεί να σταματήσουν οι πτήσεις από χώρες με πολλά κρούσματα είτε οι συγκεκριμένοι ταξιδιώτες θα μπαίνουν αυτόματα σε καραντίνα.

Προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει μεγαλύτερη χαλάρωση των μέτρων, παρότι τα πράγματα είναι ικανοποιητικά μετά τις πρώτες εβδομάδες της επιστροφής στην κανονικότητα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.